SD kritiker vill vinna Åkessonmiddag

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

SD kritiker vill vinna Åkessonmiddag - På sajten Tradera bjuds Åkessons matlagning och sällskap ut till högstbjudande. Pengarna för auktionen kommer oavkortat att gå till "organisationer som stödjer Sveriges fattigpensionärer, samt stiftelsen Hepatica för att hjälpa flyktingar i krisens närområde och bidra med matpaket till förföljda och utsatta kristna som sökt en fristad i Libanon", skriver säljaren "sverigedemokraterna" på sidan.

Enligt säljaren är Jimmie Åkesson kanske Sveriges bästa kock, som tillagar "allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos". Att det verkligen är SD som ligger bakom auktionen bekräftas i ett mejl till TT från Mikael Eriksson, politisk sekreterare åt Jimmie Åkesson.

Den starkt SD-kritiska sajten "Inte rasist, men" har startat en insamling för att vinna middagsauktionen.

- Vi såg det som en win-win - pengarna för auktionen ska gå oavkortat till goda ändamål, det är inte oss emot. Och så får vi äntligen en chans att ställa de många frågor till honom som han duckat i flera år, säger Henrik Johansson som är grundare till sajten, till SVT Nyheter.

Under lördagseftermiddagen var budgivningen uppe på över 61 000 kronor och den kommer att pågå i drygt fyra dygn ytterligare.

Angående engagemanget från "Inte rasist, men" gör SD följande skriftliga uttalande i mejlet till TT:

"Syftet med kampanjen är att belysa behoven hos bland annat landets fattigpensionärer. Det är därför olyckligt att andra aktörer försöker överskugga budskapet för egen vinnings skull. "

Initiativet med middagen kommer, enligt mejlet, från Åkesson själv. Även tidigare har Jimmie Åkesson gjort auktioner för välgörande ändamål. 2013 auktionerades en golfrunda med SD-ledaren ut i Sveriges Radios/SVT:s "Musikhjälpen", något som public service-bolagen fick kritik för. Golfrundan gick för drygt 47 000 kronor och vann gjorde artisten Navid Modiri genom en insamling.

Källa - 2016-12-03 16:40

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+