Sverige blir ett skitland

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Sverige blir ett skitland - I dag uppmärksammas inter­nationella världsdagen för flyktingar, som en sorts påminnelse om att det inte är försent än. I morgon kommer riksdagen att rösta om de nya asylreglerna. Än finns det möjlighet för riksdagsledamöter som håller humanism och mänskliga rättigheter högt att agera och stoppa vansinnet.


Splittrar barnfamiljer

En av de stora inskränkningarna i asylrätten, som regeringen vill införa, är en treårig lag som innebär att permanenta uppehållstillstånd ersätts av tillfälliga. Rätten till familje­återförening blir i princip omöjlig. Försörjningskravet utökas ytterligare och permanenta uppehållstillstånd kopplas till arbete.

I praktiken innebär detta att den svenska feministiska regeringen splittrar barnfamiljer och andra som vill leva med sina

käraste. Varför?

Människor som inte vill gå under i inbördeskrigets Syrien tvingas antingen fly från al-Assad-regimen, som enligt FN håller på att utrota sin egen befolkning, eller från terrorsekten IS. Sedan tvingas flyktingarna att betala hutlösa summor till smugglare för en farlig flyktväg. Väl i Sverige kommer flyktingarna att plågas ytterligare genom att hållas skilda från sina familjemedlemmar.

Den fråga man ställer sig är vad barnen har gjort för att förtjäna denna behandling. Nära och kära är kanske den pusselbit som är viktigast i processen att hela sig själv och gå vidare med sitt liv.

Kritiken mot de nya reglerna - som kommit från allt ifrån fack till myndigheter - har varit massiv. Naher

Källa - 2016-06-20 00:34

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+