Sverige dryftar Brexit i Berlin

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Sverige dryftar Brexit i Berlin - Det var en av de stora nyheterna när regeringen på torsdagen höll regeringsmöte i Visby.

- Det är viktigt att vi identifierar områden där EU inte ska förlora takten genom Brexit. En sådan fråga är klimatfrågan, sade vice statsminister Isabella Lövin (MP) vid en presskonferens i landshövdingens prunkande trädgård i centrala Visby.

När Storbritannien lämnar EU står övriga unionsländer kvar med ett gemensamt åtagande om att kraftigt minska klimatutsläppen. Eftersom britterna varit väldigt framgångsrika på att minska sina utsläpp så måste Sverige, Tyskland och Frankrike nu kraftigt öka sina ansträngningar.

- Sverige måste växla upp klimatomställningen ytterligare, säger Isabella Lövin.

I Berlin kommer Sveriges EU-minister Ann Linde (S) också att prata flyktingpolitik med sina franska och tyska kolleger. Meningen är att mötet ska utmynna i ett gemensamt svenskt-tyskt-franskt uttalande om hur flyktingkrisen ska lösas.

Enligt ett utkast till uttalande så kommer de tre länderna att betona att EU:s medlemsländer "måste ändra attityd" och uppmana alla EU-länder att se flyktingar från andra delar av världen "som en tillgång för Europa".

- Vi behöver många människor som kommer hit och jobbar, säger Ann Linde.

I uttalandet väntas Sverige, Tyskland och Frankrike också slå fast att EU måste samarbete även när det gäller etableringen och integreringen av flyktingar.

- Vi har mycket att lära av varandra, säger Ann Linde.

Dessutom kommer de tre EU-ministrarna att försöka diskutera sig fram till ett sätt att påskynda fördelningen av 160 000 flyktingar mellan medlemsländerna.

- Den fördelning som vi kommit överens om går lite trögt, milt sagt. Vi måste hitta vägar för att förbättra den processen, säger Ann Linde.

Gårdagens regeringsmöte leddes av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) och tog beslut även om upphandling av livsmedel, arbetsgivaransvar för sjukskrivna och en ny landshövding i Jönköping (Håkan Sörman).

Källa - 2016-07-07 13:05

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+