Tysk uppgörelse om flyktingpolitiken

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Tysk uppgörelse om flyktingpolitiken - CDU-ledaren Merkel och motsvarigheten i CSU, Horst Seehofer, ska hålla en gemensam presskonferens vid lunchtid på måndagen för att presentera detaljerna i uppgörelsen, som kom efter tio timmars förhandling.

Den innebär att Tyskland ska sträva efter att inte ta emot mer än ungefär 200 000 flyktingar per år, och betyder ett hinder mindre för de fortsatta regeringsförhandlingarna.

Seehofer har varit en av de hårdaste kritikerna av Merkels flyktingpolitik och ser hennes kurs under krishösten 2015, då landet tog emot över en miljon asylsökande, som en bidragande orsak till högerpopulistiska Alternativ för Tysklands (AFD) framgångar i valet.

Enligt utkastet till uppgörelsen liknar den Seehofers linje med ett tak för 200 000 asylsökande per år, som Merkel tidigare har motsatt sig, men nu i en "mildrare variant".

Tyskland ska ta emot runt 200 000 flyktingar per år på humanitära grunder, inklusive anhöriginvandring, men det ska inte anges som en övre gräns och ingen ska avvisas vid gränsen i enlighet med den tyska konstitutionen, enligt källorna.

Om det uppstår en ny situation av massflykt ska regeringen kunna ompröva frågan och i samråd med parlamentet ta fram en ny siffra.

Under samtalen i Berlin ska andra frågor tas upp, som pensioner och EU, men asylfrågan har varit den största stötestenen.

Källa - 2017-10-09 02:56

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+