Tyskland kan skärpa terrorlagar

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Tyskland kan skärpa terrorlagar - Den tyske inrikesministern Thomas de Maizière väntas i dag presentera ett åtgärdspaket som ska ge myndigheterna större möjligheter i kampen mot terror och extremism, rapporterar tidningen Kölner Stadt-Anzeiger med hänvisning till källor i det kristdemokratiska regeringspartiet CDU och dess bayerska systerparti CSU. Förslagen handlar bland annat om snabbare utvisning av flyktingar som fått avslag på sina asylansökningar och nya regler för lagring av data.

Även delstaternas kristdemokratiska inrikesministrar vill se hårdare tag. I ett utkast som public service-bolaget ARD har tagit del av framför ministrarna krav på 15 000 nya poliser, mer videoövervakning och förbud mot heltäckande slöja. Även avskaffande av möjligheten till dubbelt medborgarskap är uppe för diskussion, något som orsakat splittring i regeringskoalitionen.

- Kopplingen till våldsdåden är absurd. Det spelar ingen roll vilket pass någon har om han eller hon begår ett attentat, säger Aydan Özoguz, vice ordförande för socialdemokratiska SPD och statssekreterare i förbundskanslerns kansli, till nyhetsprogrammet Tagesschau.

Källa - 2016-08-11 08:46

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Ulf kristersson stärk gränsen
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+