Unicef Många ensamma barn i fara

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Unicef Många ensamma barn i fara - Jämfört med förra året innebär det en fördubbling av antalet barn som kommer ensamma över havet, enligt Unicef, som hämtat siffrorna från Internationella organisationen för migration (IOM).

FN-organet varnar för att barnen riskerar att bli offer för människosmugglare, barnarbete eller prostitution.

"Det är en desperat situation som pågår i det tysta - osynlig och utanför vårt medvetande. Ändå möter tiotusentals barn faror varje dag och hundratusentals fler är beredda att riskera allt", säger Marie Pierre Poirier i ett pressmeddelande från Unicef.

Totalt kom det omkring 28 000 människor till Italien via Nordafrika till och med maj i år. Av dem var 70 procent män. Fram till och med första veckan i juni dog nästan 2 500 människor när de försökte ta sig över havet - en ökning med över 600 personer jämfört med samma period förra året.

Enligt IOM fanns det i mars/april cirka 235 000 migranter och flyktingar i Libyen, många av dem med en förhoppning om att kunna ta sig vidare till Europa.

Som ett resultat av EU:s avtal med Turkiet om att stoppa och ta tillbaka människor kom det bara i genomsnitt 47 människor per dag till Grekland, en enorm nedgång jämfört med oktober förra året då det ibland kunde komma 7 000 på en dag.

Källa - 2016-06-14 11:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Björklund flossar
 7. Kuratorn mobulbostäder MKB
 8. Poeten mot fascismen
 9. Angela merkels efterträdare
 10. Bilda regering efter valet

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+