Varm mjölk ledde till bråk

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Varm mjölk ledde till bråk - När pojken ville värma mjölk sa nattpersonalen på boendet nej och hällde ut mjölken, vilket ledde till bråk. Nu har händelsen lex Sarah-anmälts.

Det var på natten till den 23 december förra året som pojken gick in i köket på boendet för ensamkommande flyktingbarn i Lomma. Han kände sig sjuk och ville rosta en macka och mikra lite mjölk.

Den manlige nattpersonalen, som felaktigt fått information om att barnen inte fick använda köksmaskinerna på nätterna, hällde då ut mjölken i vasken och stängde av brödrosten.

Pojken hällde upp ett nytt glas, men också det tömde mannen ut.

Vad som hände därefter är oklart, men enligt pojken ska personalen ha hållit fast hans händer bakom hans rygg och tryckt hans huvud mot ett bord.

Personalen säger att han bara tog tag i pojkens luva.

Pojken hade redan innan händelsen mått mycket dåligt eftersom han fått besked om att han kanske inte får stanna i landet. Efter bråket har han mått ännu sämre.

Den manlige anställde har tidigare jobbat inom kriminalvården i tolv år. Han har också jobbat på boenden för unga med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbrukarproblem.

När bråket inträffade hade han precis börjat jobba på boendet, och han hade bara fått gå bredvid annan personal vid ett par tillfällen. Han hade heller inte fått information om att pojken redan mådde dåligt.

Incidenten anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg som bedömer situationen som ett allvarligt missförhållande, eftersom konflikten lett till att pojken mått mycket dåligt.

Efter händelsen kom boendet och personalen överens om att han skulle börja jobba på ett annat boende i stället.

Källa - 2016-05-04 08:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+