Ygeman ser ökad polisnärvaro

Senaste nyheterna om flyktingkrisen

Ygeman ser ökad polisnärvaro - - Under den närmaste tiden kommer polisens siffror för närvaro att släppas och jag är ganska övertygad om att Roger Hedlund (SD) och andra kommer att se att polisens närvaro de senaste året i de här socialt utsatta områdena har stärkts, att det är betydligt fler poliser i de här områdena, säger Ygeman i en interpellationsdebatt i riksdagen.

Han tillägger att polisen bygger ett kontor för över 200 anställda i Rinkeby i nordvästra Stockholm, att närvaron av poliser i Botkyrka söder om Stockholm har mer än "fördubblats" och att brottsutvecklingen i Södertälje har brutits.

Han tar upp ett projekt i stadsdelen Vivalla i Örebro med samarbete mellan flera myndigheter, ett arbete som ska göra det mycket jobbigare att vara kriminell.

Roger Hedlund (SD) utgår i sin fråga från en fördjupning av en rapport som den polisens nationella operativa avdelning (Noa) kom med för ett år sedan, där 15 områden i Sverige beskrevs som särskilt utsatta, av en större grupp om 53.

Enligt rapporten växer, i de hårdast drabbade områdena, parallella samhällen fram med hög arbetslöshet och med hårda villkor. Där har polisen svårt att agera och kriminella gäng har stor makt. Många asylsökande och nyanlända hamnar i dessa områden, vilket riskerar att förstärka problemen eftersom de lätt kan utnyttjas av kriminella på platsen.

Hedlund kräver ett stopp för asylsökande att välja var de ska bo, mer resurser till polisen och förebyggande arbete och en handlingsplan för att inte fler områden ska börja betecknas som utsatta. Han tycker inte att regeringen verkar ha någon bra plan för att vara mer närvarande. på ett säkert sätt, i de aktuella områdena.

Källa - 2017-01-13 10:18

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Folkmordet i rwanda
 2. Ensamkommande gymnasiestudier
 3. Om det blir nyval
 4. Piska som i usa
 5. Efter gripandet på arlanda tvo men häktat
 6. Kuratorn mobulbostäder MKB
 7. Poeten mot fascismen
 8. Angela merkels efterträdare
 9. Bilda regering efter valet
 10. Flyktingkaravanen

Om flyktingkrisen

Den stora flyktingkrisen i EU där över 300.000 personer har flytt över medelhavet från krig i sina hemländer.
Twitter Facebook Google+