Ericsson Ett av mina bästa lopp

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson Ett av mina bästa lopp - Det var en nöjd men kritisk Marcus Ericsson som kunde plussa på två nya poäng efter sin niondeplats i formel 1 i Mexiko.

"Jag är väldigt stolt över mitt lopp och jag tycker att det var ett av mina bästa framträdanden i formel 1. Jag var tvungen att jobba hårt för att ta hand om mina däck, jag var tvungen att återta många placeringar efter mitt depåstopp och jag gjorde inga misstag, så jag är nöjd med mitt resultat", säger han i ett pressmeddelande.

Eftersom stallkamraten i Sauber, Charles Leclerc, också tog poäng med sin sjundeplats, innebär det att Sauber kliver upp en position till en åttondeplacering i stallmästerskapet.

Ericsson anser att Sauberstallets strategi är att göra allt för att Leclerc ska kunna prestera.

- Det är svårt när man blir offrad av teamet och får sämst strategi och får ligga ute och blocka folk bara för att den andra bilen ska få fördelar, men jag har krigat som aldrig förr och jag tycker att jag gjorde mitt kanske bästa race i karriären, sade han till Viasport efter loppet, enligt NA.

Poängen innebär att Ericsson hittills tagit nio poäng, lika många som han tog under 2015, vilket var hans hittills bästa år. Trots det har han petats som ordinarie förare i Sauber inför nästa säsong, och hans framtid inom racingvärlden är oviss.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-10-29 01:12

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+