Ericsson vill ta revansch i Belgien

Senaste nyheterna om Formel 1

Ericsson vill ta revansch i Belgien - Svenske formel 1-föraren Marcus Ericsson har haft en motig säsong. Sauber-stallet, som Ericsson kör för, bytte nyligen ägare efter ekonomiska problem som sinkat förarna. Sauberförarna har inte kommit bland de tio bästa, vilket ger poäng, de senaste 15 loppen.

- Det känns som "nu jäklar kör vi för poäng, vi ska tillbaka". Det är mer revansch än en press över att vi har noll poäng, säger Ericsson till Aftonbladet inför dagens lopp i Belgien.

Det ekonomiska trasslet har gjort att Sauber inte har kunnat uppdatera bilen förrän alldeles nyligen.

- Det är klart att det har varit frustrerande att vi har varit det sämsta stallet på banan och att vår bil inte har utvecklats alls, säger Ericsson, och fortsätter:

- Står man stilla i utvecklingen så faller man i resultatlistan, konkurrenterna går hela tiden framåt.

Hösten blir viktig för svensken då han inte har kontrakt för nästa säsong och måste visa att han har i formel 1 att göra.

Källa - 2016-08-28 09:29

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+