Förslaget F1 race på Pekings gator

Senaste nyheterna om Formel 1

Förslaget F1 race på Pekings gator - Ett stadslopp som i Monaco, fast på kinesiska huvudstaden Pekings gator? Det är ett av alternativen som kan bli verklighet inom en snar framtid, om formel 1-organisationens förhandlingar i Kina går bra.

Kina har redan ett grand prix i Shanghai, där det 1000:e F1-loppet anordnades så sent som i helgen, men kan bli det enda landet att få två race per säsong. Sean Bratches, F1-organisationens försäljningsdirektör, vill varken bekräfta eller dementera planen för ett lopp på Pekings gator.

- Vi är väldigt intresserade av ett stadslopp. Det hade varit en trevlig kontrast till den fantastiska, specialiserade anläggningen vi har här nu. Vårt mål är att folket ska få ta del av showen, säger Bratches.

Han bekräftar att F1-organisationen ska träffa sex olika provinsregeringar för att förhandla om ett lopp under veckan.

Källa - 2019-04-16 11:49

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+