Hamilton vann Barceloans GP

Senaste nyheterna om Formel 1

Hamilton vann Barceloans GP - Britten Lewis Hamilton tog sin andra seger för säsongen när han vann Formel 1-loppet i Barcelona. Tvåa blev tysken Sebastian Vettel som varit topp två i alla fem tävlingar i år.

Vettel tog ledningen på 23:e varvet. 20 varv senare tog sig Lewis Hamilton förbi. Duon var i en klass för sig precis som de var i de tre första tävlingarna för säsongen. Avståendet mellan de två låg på ett par till fyra sekunder men ner till trean Daniel Ricciardo skilde dryga minuten.

Rean på första varvet försvann Kimi Räikkönen och ett par varv senare fick Max Verstappen lämna tävlingen. Valtteri Bottas, som vann senast i Sotji, försvann halvvägs in i tävlingen.

Marcus Ericsson låg länge runt 13:e plats men slutade elva, hans bästa resultat den här säsongen.

Källa - 2017-05-14 15:45