Kubica närmar sig F1 comeback

Senaste nyheterna om Formel 1

Kubica närmar sig F1 comeback - Formel 1-föraren Robert Kubica ådrog sig en allvarlig armskada 2011 och har inte kört i serien sedan dess. Men nu är polacken på god väg mot en comeback.

32-åringen ska testköra för Renault i samband med F1-tävlingen i Ungern den 2 augusti. Det blir första gången han kör en nuvarande F1-bil.

"Efter det här testet ska vi noggrant analysera den insamlade informationen för att se i vilken kapacitet det är möjligt för Robert att återvända de kommande åren", säger Renault-chefen Cyril Abiteboul i ett pressmeddelande.

Kubica har sedan tävlingscomebacken mest kört rally. Han har en F1-seger på meritlistan, i 2008 års Grand Prix i Kanada.

Armskadan ådrog han sig vid en rallytävling i Italien 2011.

Källa - 2017-07-24 14:58

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+