Så avgörs VM i Sverige dag för dag

Senaste nyheterna om Formel 1

Så avgörs VM i Sverige dag för dag - Åre välkomnar världsstjärnorna - nu är det dags för alpina VM i Sverige. Kan svenskhoppen Frida Hansdotter och André Myhrer ta guld? SvD:s Anders Lindblad guidar dig i VM-programmet - dag för dag.

Kombination damer, 11. 00 (störtlopp)/16. 15 (slalom): Säsongens enda kombinationstävling fick ställas in på grund av dåligt väder så det är relativt öppet här om medaljerna. Mikaela Shiffrin är favorit, naturligtvis, om hon kommer till start. Hon har ännu inte bestämt sig för det. Planen är att tävla i Super-G, storslalom och slalom.

Störtlopp herrar, 12. 30: Italienaren Dominik Paris och schweizaren Beat Feuz kommer att göra upp om guldet i alpinsportens Formel 1, sett till förhandstipsen. Men se även upp med Österrikes Vincent Kriechmayr och Norges hopp Aksel Lund Svindal. Den svenska fartsatsningen som inleddes för fyra år sedan har inte gett önskat resultat. Kanske kan Alexander Köll eller Felix Monsén ta en plats bland de 15 främsta.

Störtlopp damer: Allt fokus kommer att ligga på Lindsey Vonn som här gör sin sista start i karriären. Hon hade hoppats gå förbi Ingemar Stenmark i antalet världscupsegrar, men stannar på 82 mot Stenmarks 86. Guldstriden står mellan Sofia Goggia, Italien, och Nicole Schmidhofer, Österrike. Största svenska hoppet är Lisa Hörnblad som genrepade med en elfteplats i senaste störtloppstävlingen.

Kombination herrar, 11. 00 (störtlopp)/16. 15 slalom): Blir det Österrike eller Frankrike överst på pallen? Favorit till guldet är mångsidige österrikaren Marco Schwarz, före de båda fransmännen Alexis Pinturault och Victor Muffat-Jeandet. Norges Kjetil Jansrud går aldrig att räkna bort, men Jansrud går en kamp mot klockan efter att ha brutit två fingrar i ena handen för en vecka sedan.

Lagtävling, 16. 00: Sverige har av tradition varit bra i lagtävlingen, men missade medalj i OS för ett år sedan, trots en stark kvartett med Hansdotter, Swenn-Larsson, Myhrer och Hargin. Det svenska laget åkte ut redan i kvarten mot Österrike. Schweiz tog senare hem guldet, före Österrike och Norge, och den trion kommer tillsammans med USA och Sverige att göra upp om medaljerna nu också.

Storslalom damer, 14. 15: Vem ska kunna stoppa Mikaela Shiffrin från att åka hem guldet? Amerikanskan är favorit här också, men får se upp med framför allt Petra Vlhová som delade segern i genrepet med just Shiffrin. Sara Hector har hittat formen och kör för medalj på hemmaplan. Frida Hansdotter stabil topp-tio-åkare under hela säsongen.

Slalom damer, 11. 00: Kan Frida Hansdotter slå till igen, precis som i OS för ett år sedan? Hon har haft en jämn säsong utan att riktigt kunna utmana Mikaela Shiffrin längst fram. Anna Swenn-Larsson är i toppslag, tvåa senast i världscupen, och utmanar om medalj. Petra Vlová är annars den som Shiffrin fruktar mest.

Slalom herrar, 11. 00: André Myhrer hoppas kunna avsluta sin fina karriär med den första individuella VM-medaljen. Myhrer har sett allt bättre ut de senaste tävlingarna, men det ska mycket till om han ska kunna hota Marcel Hirscher och säsongens sensation Clement Noël, Frankrike. Norges stora slalomhopp Henrik Kristoffersen har haft en strulig säsong men kan absolut slå till om allt stämmer.

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson (vik)

Chef SvD Näringsliv: Maria Sundén Jelmini (vik)

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-02-05 09:21

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+