Tekniskt strul för Rosenqvist i Mexiko

Senaste nyheterna om Formel 1

Tekniskt strul för Rosenqvist i Mexiko - Felix Rosenqvist ledde formel E-loppet i Mexico City, men det slutade i fiasko. Tekniska problem stoppade svensken, som inte kunde fullfölja loppet.

"En stor besvikelse naturligtvis, och en hemsk dag för oss som team. Det är tufft att ta det här när man leder från pole och slåss om mästerskapet, men sådan är motorsporten och vi har alla sådana här dagar förr eller senare", säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

Rosenqvist startade i pole position i Mexiko, och allt såg bra ut innan han på varv 14 av 47 var tvungen att stanna på grund av tekniska problem. När han väl kom i gång igen följde mer tekniskt strul.

Enligt Rosenqvist verkar problemet med bilen vara kopplat till batteriet.

"Vi tror att det är ett väldigt ovanligt problem men måste gå igenom bilen mer noggrant innan vi vet med säkerhet", säger han i pressmeddelandet.

Vann gjorde tyske Daniel Abt, som tog sin första formel E-seger i karriären.

Formel E är elbilarnas motsvarighet till formel 1. Rosenqvist debuterade som förste svensk i formel E förra säsongen och blev totaltrea. Just nu ligger han tvåa, tolv poäng efter fransmannen Jean-Éric Vergne. Om två veckor, den 17 mars, fortsätter kampen om titeln i formel E i Punta del Este, Uruguay.

Vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Fredric Karén

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Chef SvD Nyheter: Maria Sundén Jelmini

Chef SvD Näringsliv: Daniel Kederstedt

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2018-03-04 01:35

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+