Verstappen segrare i Malaysia

Senaste nyheterna om Formel 1

Verstappen segrare i Malaysia - En förare körde upp sig från sista startled till täten i f1-loppet i Malaysia. Och det var inte Marcus Ericsson.

Sebastian Vettel svarade för en ursinnig uppkörning från botten till en fjärdeplats i sin jakt på totalledaren Lewis Hamilton, som med sin andraplats efter Verstappen behåller ledningen i VM-sammandraget.

Tidigt i loppet övertog Max Verstappen ledningen från Lewis Hamilton och bevakade och höll den ända in i mål.

Mer spänning var det längre bak i fältet där Sebastian Vettel stod för en formidabel uppkörning från sista startled till fjärde plats genom bland annat ett lyckat däckbyte under loppets andra halva och flera varvrekord.

Efter en avslutande kamp med Daniel Ricciardo de tio sista varven, med ett misslyckat försök till omkörning, tvingades Vettel till sist ge upp jakten på pallplats när de tidigare så snabba däcken gav upp.

Marcus Ericsson hade ingen bra dag i sin Sauber. Han låg sist genom hela loppet, varvades två gånger, och var inte nöjd med hur hans bil uppförde sig. På varv 40 rapporterade han till sitt team att han trodde bilen var skadad men det lämnades utan åtgärd. Marcus Ericsson slutade på en 18:e och sista plats med Sauberkollegan Pascal Wehrlein på plats 17.

Två förare kom aldrig över mållinjen. Den ene var Kimi Räikkönen som inte lyckades få igång sin Ferrari och aldrig ens kom över startlinjen.

Carlos Sainz, Torro Rosso, bröt under varv 31 efter tekniska problem.

1. Max Verstappen

2. Lewis Hamilton

3. Daniel Ricciardo

4. Sebastian Vettel

5. Valtteri Bottas

6. Sergio Perez

7. Stoffel Vandoorne

8. Lance Stroll

9. Felipe Massa

10. Esteban Ocon

18. Marcus Ericsson

Född: 2 september 1990 (27 år).

Stall: Sauber (sedan 2015).

Tidigare stall: Caterham (2014).

Bästa resultat i år: Elva i Spanien och Azerbajdzjan.

Bästa resultat i karriären: Åtta i Australien 2015.

Aktuell: Kör för ett nytt formel 1-kontrakt under säsongens sex sista tävlingar.

Källa - 2017-10-01 10:56

Liknande nyheter

    Mest läst:
  1. Senaste nytt formel 12019
  2. Formel 1 Nyheter
  3. Lauda begravning
  4. Henry braag formel 1

Om Formel 1

Formel 1 (F1), motorsport med formelbilar, ingår i världsmästerskapet för Formel 1 (FIA Formula One World Championship), Grand Prix GP. Förare och konstruktörer tävlar om poäng i respektive klass, poängen räknas ihop för avgörandet av vem som vinner. F1 bilarna anses vara dom snabbaste inom bilsport med hastigheter upp till 380 km/h.
Twitter Facebook Google+