Brexit proposition till parlamentet

Senaste nyheterna om Nato

Brexit proposition till parlamentet - May blir första stats- eller regeringschef att komma på besök hos den nyinstallerade USA-presidenten. Duon möts i Vita huset i morgon för samtal om framför allt försvars- och säkerhetssamarbetet, Nato och handel.

Redan i kväll håller May ett tal i Philadelphia där hon träffar tunga medlemmar i Republikanerna - för att bland annat mana till ett förnyande av den "särskilda relationen" mellan London och Washington.

"När vi återfår vårt självförtroende tillsammans - då ni förnyar er nation precis som vi förnyar vår - har vi möjligheten och ansvaret att förnya vår särskilda relation", väntas May säga, enligt de delar av talet som spridits till brittisk media på förhand.

"Storbritannien är av naturen och historiskt en stor global nation som tar sitt ansvar för världen. Och när vi nu avslutar vårt medlemskap i EU - som det brittiska folket röstade om med beslutsamhet i fjol - har vi möjligheten att upprepa vår tro på ett självständigt, självsäkert och globalt Storbritannien, som är redo att bygga relationer med gamla vänner och nya allierade".

I London kommer under tiden regeringen att ha lagt fram den proposition om att få aktivera Lissabonfördragets artikel 50 (om EU-utträdet) som Högsta domstolen i förrgår krävde.

Brexit-ministern David Davis har utlovat en så kort och koncis text som möjligt. När den sedan ska debatteras och röstas om är ännu inte klart, även om regeringen konstaterat att ledig tid finns redan så tidigt som nästa vecka.

Om allt går som planerat hoppas Theresa May formellt kunna aktivera artikel 50 i mars, varpå utträdesförhandlingarna med EU kan inledas.

Källa - 2017-01-26 09:43

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+