Flera stridsfrågor väntar i höst

Senaste nyheterna om Nato

Flera stridsfrågor väntar i höst - Några större nyheter i just regeringsförklaringen väntas väl inte, utan det lär bli fortsatt fokus på arbete och investeringar, utbildning och välfärdssatsningar. En ny gymnasieminister efter Aida Hadzialic (S) bör dock presenteras i dag, om vederbörande ska hinna bli varm i kläderna. I december kommer nästa Pisa-mätning, som inte lär bjuda på något positivt vad gäller den svenska skolan.

Med två år kvar till nästa val behöver såväl S som MP få upp opinionssiffrorna, liksom för övrigt de flesta borgerliga partierna, så konfrontation är att vänta. Här ser regeringen framför allt striden om vinster i välfärden som en viktig fråga. Utredaren Illmar Reepalu presenterar sina förslag i november.

Någon riksdagsmajoritet finns inte för hans hittills kända förslag om en vinstbegränsning på 8 procent, men det är en viktig profilfråga för de rödgröna. Oppositionen å sin sida slåss för valfriheten och vill därtill ha en Nato-debatt efter regeringens utredning som pekade på flera fördelar med ett medlemskap.

Källa - 2016-09-13 06:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+