Hinner inte träna afghaner militärt

Senaste nyheterna om Nato

Hinner inte träna afghaner militärt - I takt med att den amerikanska truppnärvaron krymper i Afghanistan blir det allt svårare för USA att träna och övervaka de lokala säkerhetsstyrkorna, varnar John Sopko som är specialinspektör för Afghanistans återuppbyggnad.

Sedan de afghanska styrkorna officiellt tog över ansvaret för landets säkerhet från Nato i början av 2015 har antalet USA-soldater i Afghanistan sjunkit till 9 800. Nästa år kommer antalet att minska ytterligare, till 5 500.

De afghanska säkerhetsstyrkorna är samtidigt hårt ansatta av talibanrörelsen. Enligt USA dödades omkring 5 500 personer ur de afghanska säkerhetsstyrkorna förra året och enligt Sopko tycks ingen veta hur många som finns kvar.

"Vare sig USA eller dess afghanska allierade vet hur många afghanska soldater och poliser som faktiskt finns" konstaterar Sopko i sin kvartalsrapport till kongressen.

Källa - 2016-04-29 08:37

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+