I medieflödet Koivisto, Aurora, Jihad, Nato

Senaste nyheterna om Nato

I medieflödet Koivisto, Aurora, Jihad, Nato - Koivisto vände Finland västerut. Trump noterar negativt rekord. Desinformationen om Aurora har startat. Detta är några av veckans ämnen på det säkerhetspolitiska området.

JIHAD. Ta med laptop på flyget? Glöm det, tror The Times som tagit del av varningar från USA om nya terrordåd med bomber dolda i datorer ombord.

Det här är en text från SvD Ledare. Ledarredaktionen är partipolitiskt oavhängig med beteckningen obunden moderat.

FINLAND. Som president hade Mauno Koivisto stor betydelse för Finlands demokratisering och västvridning efter Kekkonen-eran. Mittmedias Patrik Oksanen tecknar några minnesord.

RYSSLAND. Satsning på mer flexibla örlogsfartyg är en del av den ryska upprustningen, rapporterar Eurasia Daily Monitor.

DESINFORMATSIA. Det var en nynazistisk grupp i USA som utförde hackerattacken på Macron-kampanjen inför det franska presidentvalet, skriver Le Monde.

Bilden i Ryssland av "segerdagen" - som vi i Europa kallar Europadagen - används för att förstärka Kremls historieskrivning, enligt EU:s övervakningsorgan Disinformation Review.

TRUMPSIFFRAN: minus 14,4 procent

Skillnaden mellan dem som är nöjda med hur minoritetspresidenten sköter jobbet (job approval) och dem som är missnöjda (40,3-54,7) sätter negativt rekord, enligt det vägda genomsnittet för den senaste månaden i RealClearPolitics (16/5).

NATO. Det blir ett annat Natotoppmöte nästa vecka med Donald Trump än det hade blivit med Hillary Clinton, konstaterar Anna Wieslander, Atlantic Council, i Utrikesmagasinet.

Mediekrönikör: Mats Johansson

PS. Försvarsministerns varningar för desinformation inför försvarsövningen Aurora 17 i höst är berättigade, skriver jag i Borås Tidning med anledning av ett kommunistiskt upprop.

Källa - 2017-05-19 08:34

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+