McCain vill att USA står upp mot Putin

Senaste nyheterna om Nato

McCain vill att USA står upp mot Putin - - Jag är övertygad om att vi ska fortsätta att förbättra våra relationer och förstå att Vladimir Putin - om vi inte står upp mot honom - kommer att fortsätta med sin aggressiva stil, säger McCain till reportrar i Georgiens huvudstad Tblisi, rapporterar Reuters.

Tillsammans med senatorskollegorna Amy Klobuchar och Lindsey Graham är McCain på rundresa i de baltiska staterna och i Ukraina och Georgien för att visa att länderna har USA:s stöd - trots den blivande presidenten Donald Trumps hyllningar av den ryske presidenten och de tveksamheter om försvarsalliansen Nato som Trump uttryckte under valkampanjen.

John McCain anser också att det bör bli ännu starkare sanktioner mot Ryssland på grund av misstänkta ryska cyberattacker under det amerikanska presidentvalet.

Hans partikamrat Trump har å sin sida uttryckt att det kan bli en mjukare linje mot Kreml när han tar över. Och efter att Vladimir Putin valde att inte hämnas för de ryska diplomaterna som utvisade ur USA efter den misstänkta cyberattacken twittrade Trump att Putin är "väldigt smart".

Källa - 2017-01-01 21:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+