Nato chefen gratulerar Trump

Senaste nyheterna om Nato

Nato chefen gratulerar Trump - - Det är viktigt att de transatlantiska banden fortsätter att vara starka, säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i samband med ett möte i Bryssel med ordföranden i det bosniska presidentrådet.

Trump har under kampanjen gjort uttalanden som väckt oro i vissa Nato-länder, inte minst kring USA:s vilja att försvara andra medlemmar. Stoltenberg betonar dock att Natos försvarsgaranti är "villkorslös".

- Alla Nato-länder har högtidligt svurit på att försvara varandra och det är något som är absolut och villkorslöst. Natos skyddsgaranti är viktigt för Europa, men också för USA. Och vi måste komma ihåg att enda gången som vi har utlöst artikel 5 - vår gemensamma försvarsklausul - var efter en attack på USA - den 11 september 2001, säger Stoltenberg.

- Jag ser fram emot att snart möta herr Trump och välkomna honom till Bryssel för nästa års Nato-toppmöte för att diskutera vägen framåt, säger Nato-chefen.

Källa - 2016-11-09 10:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+