Nato lovar stanna i Afghanistan

Senaste nyheterna om Nato

Nato lovar stanna i Afghanistan - - Vårt budskap är tydligt: Afghanistan står inte ensamt och vi är engagerade på lång sikt, sade Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg efter att militäralliansen diskuterat Afghanistan på sitt toppmöte i Warszawa på lördagen.

Nato-länderna lovar att fortsätta utbilda afghanska säkerhetsstyrkor och bidra ekonomiskt till styrkorna åtminstone till år 2020. I gengäld lovar Afghanistan bland annat att fortsätta med reformer, bekämpa korruption och uppmuntra kvinnor att fullt ut ta plats i det afghanska samhället, inklusive i armén och den politiska processen.

Från svensk sida har framförts önskemål om en diskussion om hur vårdpersonal, sjukhus och andra humanitära insatser kan skyddas från krigshandlingar.

Efteråt lovade Nato-chefen att alliansen ska göra sitt yttersta för att undvika händelser som när ett sjukhus i Kunduz bombades i fjol.

- Skyddet av civila och sjukvårdsanställda ligger väldigt högt på vår dagordning. Det är en fråga vi har diskuterat med FN - som var närvarande i dag - och även nyligen med Röda korset. Vi kommer att fortsätta göra vårt yttersta för att undvika civila offer, sade Jens Stoltenberg på lördagen.

Warszawa, TT:s korrespondent

Källa - 2016-07-09 15:50

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+