Nato Påtryckningar är vägen till fred

Senaste nyheterna om Nato

Nato Påtryckningar är vägen till fred - - Nordkorea är ansvarigt för ett oansvarigt uppträdande genom att utveckla kärnvapen och missiler, fastslår Stoltenberg på väg in till dagens möte.

- Vi måste sätta tryck på Nordkorea för att nå fram till en fredlig diplomatisk lösning. Påtryckningar är vägen till fred, hävdar Stoltenberg.

Läget på den koreanska halvön är ett av dagens diskussionsämnen för militäralliansens försvarsministrar. Dessutom väntas man ta beslut om två nya högkvarter i Europa.

Båda är inriktade på logistik och förbättrade möjligheter att snabbt transportera militärer och material till kontinenten, dels till havs över Atlanten, dels internt mellan Nato-länderna i Europa.

- Militär rörlighet är nyckeln till vår avskräckningsförmåga och vårt försvar. Men det handlar inte bara om nya högkvarter. Vi måste också uppdatera våra militära krav på civil infrastruktur, som vägar, järnvägar och flygplatser. Det är vitalt för Nato, säger Stoltenberg inför mötet.

Var de nya högkvarteren ska ligga är ännu oklart. Beslut om det väntas tidigast i februari.

Tvådagarsmötet i Bryssel avslutas i morgon med diskussioner om insatserna i Afghanistan och kampen mot terrorrörelsen IS i Irak och Syrien. Då deltar även bland andra Sverige genom försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Nato kommer att ta beslut om att öka antalet soldater i Afghanistan från 13 000 till 16 000 - men betonar att det framför allt handlar om utbildning och stöd till de inhemska styrkorna.

- Vi är inte på väg att återvända till en stridsinsats, betonar Stoltenberg i Bryssel.

Källa - 2017-11-08 12:21

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+