Sista Nato mötet före Trump

Senaste nyheterna om Nato

Sista Nato mötet före Trump - Som vanligt under 2016 har samarbetet mellan Nato och EU en huvudroll när medlemsländernas ministrar möts.

- Samarbetet mellan Nato och EU är nyckeln till att stärka vår förmåga att möta allt större säkerhetsutmaningar, säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på sin presskonferens inför tvådagarsmötet.

Tanken är att ministrarna ska godkänna ett paket med 40 olika åtgärder inom allt från cyberhot till marina insatser till stöd för det samarbetsavtal som EU och Nato undertecknade i somras.

I dag ska man därtill tala om stödet till närliggande länder i syd och sydost "inklusive vårt stöd till anti-IS-koalitionen, vår utbildning av irakiska officerare och vår nya Operation Sea Guardian i Medelhavet", berättar Stoltenberg.

I morgon handlar det i sin tur om möten med Afghanistans utrikesminister och Ukraina.

I enlighet med det allt närmare partnerskap som Sverige och Finland knutit med försvarsalliansen i år kommer även utrikesminister Margot Wallström (S) att finnas på plats i Bryssel. Eftersom Finland är upptaget av att fira sin självständighetsdag kommer Wallström dessutom att få tala för båda länderna, rapporterar FNB.

Utrikesministermötet blir det sista innan USA byter ledning i januari och beskrivs av Stoltenberg samtidigt som "en viktig byggsten inför vårt toppmöte här i Bryssel nästa år".

- Jag ser fram emot att välkomna USA:s nye president Donald Trump till toppmötet och att arbeta med honom och hans nationella säkerhetsteam, säger Stoltenberg.

Källa - 2016-12-06 06:14

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+