Svensk norsk S attack mot Trump

Senaste nyheterna om Nato

Svensk norsk S attack mot Trump - - Att bygga en politik på rädsla, motsättningar, antipati, nästan hat och dessutom säga att jag är den ende som har lösningen. Vi har hört det förut, människor som uttryckt sig på det sättet och det vill vi inte ha igen, säger Löfven i samband med ett besök på Utøya, Norge.

"En farlig utveckling"

Han vill dock inte peka ut vem eller vilka det är han jämför den omstridde republikanske presidentkandidaten med.

- Det finns många som har sagt att jag är den ende som kan lösa problemet. Och det finns ingen sådan lösning. Utan det är gemenskapen, det politiska och demokratin som löser framtidsuppgifterna, svarar han när han får frågan på en pressträff.

- Det är för naivt att säga att det är bara jag som har lösningen. Det är en farlig utveckling och det är inte det vi ska ha, säger han.

Han tillägger att risken att Trump blir USA:s president gör honom orolig och att han hoppas på seger för det demokratiska partiets kandidat Hillary Clinton.

- Jag menar att det är bäst för USA och världen om Hillary Clinton blir president. Men den som vinner presidentvalet, oavsett vem det blir, ska vi förhålla oss professionellt till och ha en så bra relation som möjligt.

Ovanligt tydlig

Med på pressträffen på Utøya är även det norska Arbeiderpartiets ledare Jonas Gahr Støre, som med norska mått är ovanligt tydlig i sitt avståndstagande till en amerikansk presidentkandidat.

- Donald Trump ställer människor mot varandra. Han vill göra USA starkare och andra svagare. Han visar brist på grundläggande kunskaper om Europa och han tycker att annektering av andra länder är okej. Han ställer Natoländernas solidaritetsåtaganden i tvivel. Detta måste vi säga ifrån om, att det inte är bra.

TT: Är du orolig?

- Jag tror inte han blir president, för jag tror att amerikanerna gör ett annat val. Men om man genomför den politik han företräder är jag orolig.

TT:s utsände

Källa - 2016-08-06 14:16

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+