Sverige går med i Natos center mot propaganda

Senaste nyheterna om Nato

Sverige går med i Natos center mot propaganda - Regeringen har tagit det formella beslutet att gå med i Natos center mot propaganda, Stratcom, rapporterar Sveriges Radios Ekot. Syftet är att stärka Sveriges psykologiska försvar.

- Det finns ett pågående arbete men samtidigt har det blivit så många fler plattformar som den som vill påverka Sverige och svenska intressen har till sitt förfogande. Därför måste vi få en mycket bättre förmåga att avslöja den här typen av påverkan men också möta den med motbudskap, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till Ekot.

Statskontoret ska gå igenom de olika myndigheternas förbättringsmöjligheter.

- Vi vill samverka med andra länder i vårt närområde om hur vi kan motverka påverkanskampanjer, säger Ygeman.

"Ska inte vara del av propaganda"

Sverige har tidigare varit intresserad av att gå med i Natos center mot propaganda och i går fattade regeringen det formella beslutet att gå med.

- Vi ska inte bli någon del av någons propaganda. Däremot ska vi höja vår egen kunskap och förmåga och vi ska vara med bidra till att höja kunskapen och förmågan hos andra länder i vår omvärld.

Källa - 2016-09-30 05:58

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+