Sverige varnas för medlemskap i Nato

Senaste nyheterna om Nato

Sverige varnas för medlemskap i Nato - Om Sverige går med i Nato och den svenska militära infrastrukturen därmed blir underställd militäralliansen kommer Ryssland att vidta "nödvändiga militärtekniska åtgärder" vid de nordliga gränserna, enligt den ryske utrikesministern Sergej Lavrov.

- Eftersom det på andra sidan gränsen finns ett militärpolitiskt block som betraktar Ryssland som ett hot och på alla sätt försöker hålla tillbaka henne, förklarar han i en intervju med Dagens Nyheter.

När han får frågan om vilka konkreta åtgärder det handlar om svarar Lavrov:

- Det är inte mitt arbete, det är våra militärers, försvarsministeriets och den ryska generalstabens sak. När de ser vilken potential som finns på andra sidan gränsen - direkt vid vår gräns eller lite längre från gränsen, då vet de vad det är för kapacitet och vad man kan förvänta sig av den, om Nato plötsligt beslutar att stoppa oss på ett "hett" sätt. debatt Finlands sak är vår - vi bör gå med i Nato

Källa - 2016-04-28 23:13

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+