Trump Ryssland hitta Clintons mejl

Senaste nyheterna om Nato

Trump Ryssland hitta Clintons mejl - PHILADELPHIA. Donald Trump skulle försvara sig mot anklagelserna om inblandning i hackerskandalen.

Men tog det ett steg längre.

- Ryssland! Om ni ser detta - jag hoppas ni hittar Clintons saknade mail.

Tredje dagen av demokraternas konvent hade knappt börjat innan den tog en ny oväntad vändning. Republikanernas kandidat Donald Trump kallade till presskonferens i Doral, Florida, för att prata om Hillary Clinton - och för att få slut på anklagelserna om att hamn skulle ha varit inblandad i hackerskandalen.

Men frågan är om han inte gjorde allt värre.

- Ryssland, om ni lyssnar! Jag hoppas att ni lyckas hitta de 30 000 mail som saknas, sa han och syftade på de mail som Hillary Clinton raderade från den privata mailserver hon använde som utrikesminister.

- Jag tror ni kommer bli väl belönade av media, fortsatte han.

Och lite senare:

- Om Ryssland eller Kina har mailen, jag skulle älska att se dem.


"Hittar inte ord"

Reaktionerna lät inte väntat på sig.

- Jag hittar inte ord, det han gör är att uppmana ett annat lands underrättelsetjänst att hacka ett av USA:s stora partier, kommenterade en av CNN:s politiska analytiker.

- Han utmanar dem. Han är som ett barn som inte förstår vad det är han kan sätta i rullning.

Det var i helgen som Wikileaks publicerade mail som stulits från demokraternas mailsystem. Hackerattacken utreds nu av FBI och av det som hittills kommit fram är det enligt amerikanska medier "högst troligt" att Ryssland ligger bakom och uppgifter tyder på att ryska staten varit inblandad.

- Jag har inget med detta att göra. Inte på något sätt, sa Trump på presskonferens synbart irriterad.

Gång på gång försökte han istället styra över fokus på innehållet i mailen som visar att partiet favoriserat Hillary Clinton - vilket retat upp både Bernie Sanders väljare och Trump som menar att det politiska etablissemanget i förväg bestämt sig för Hillary Clinton.

Men frågorna kom gång på gång tillbaka till Trumps relation med Ryssland och president Vladimir Putin. Putin har tidigare uttryckt sig så positivt om Trump och misstankar har väckts att hackerattacken skulle vara ett sätt att gynna Trump.

Donald Trump upprepade att han kommer göra sitt bästa för att ha en god relation med Ryssland. Han upprepade även sitt uppmärksammade uttalande om att Natos medlemsländer inte kan räkna med stöd om de själva inte bidrar och att Nato spelat ut sin roll - vilket många tolkat som grönt ljus för Putin.

- Jag hoppas att han kommer att respektera mig och jag hoppas att han kommer att gilla mig, sa Trump under presskonferensen och tillade att han "alltid vill ha goda relationer".

Tvärtemot tidigare förnekade han däremot att de båda någonsin träffats.


Använder inte mejl

Under presskonferensen attackerade Trump också Hillary Clinton som han kallade en "katastrof" och han kritiserade Bill Clinton som i går höll tal på konventet:

- Jag väntade på det spännande kapitlet, för resten var så tråkigt, men det kom aldrig. Jag ska inte gå in på det här, sa han och syftade uppenbarligen på Bill Clintons otrohetsaffär i Vita huset.

På en rak fråga sa han att han skulle "älska att se en kvinna bli president i USA men Hillary skulle inte vara rätt".

- Jag skulle inte vilja att Hillary får del av landet säkerhetsangelägenheter för de skulle komma ut.

Själv använder han inte ens mail påstod han under presskonferensen:

- Jag skickar inte mail, jag tror inte på mail. De kan bli hackade. Jag är ingen mailperson.

Källa - 2016-07-27 19:17

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+