Trump träffar EU ledarna

Senaste nyheterna om Nato

Trump träffar EU ledarna - Brexit var "väldigt bra" och "jag tror att andra kommer att lämna EU", sade Donald Trump strax innan tillträdet som USA:s president i januari.

Återstår att se hur det låter nu när Trump står öga mot öga med EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och permanente rådsordföranden Donald Tusk i Bryssel.

Strax efter klockan tio i förmiddags välkomnades i alla fall Trump i det ståtliga nya Europahuset för ett ungefär timslångt toppmöte vid sidan om det Nato-toppmöte som Trump deltar i under eftermiddagen och kvällen.

- God morgon, löd presidentens enda ord till de församlade fotograferna på väg in, varpå han och Tusk gick på röda mattan runt det gigantiska "ägg" som utgör mittpunkt i byggnaden.

Även EU:s utrikeschef Federica Mogherini och EU-parlamentets talman Antonio Tajani kommer senare att ansluta sig till mötet med Trump, Tusk och Juncker.

Källa - 2017-05-25 10:38

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Undantagstillstånd
 2. Nato övning norge
 3. Demonstration NATO organisationer
 4. Menscertifiering
 5. Magnitskij-affären
 6. Försvaret värnkraft
 7. Militärövning gotland2017
 8. Angela merkel och trump nato
 9. Militärövning gotland2017
 10. Wallströmdoktrinen

Om Nato

Ska Sverige gå med i Nato? Följ nyhetsflödet från svensk media och den politiska debatten. Alla nyhter om Sveriges eventuella medlemskap i Nato.
Twitter Facebook Google+