Aldrig hört talas om det här förut

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Aldrig hört talas om det här förut - "Sängarna kan ge ett psykologiskt övertag" förkunnade det svenska fotbollsförbundet efter att ha skeppat ner specialsängar till EM-hotellet.

Nu häcklas landslaget av de kommande EM-motståndarna.

- Jag tror de belgiska spelarna kommer att vara mer rädda för Ibrahimovic än för sängarna, säger Belgiens förre landslagsspelare Marc Degryse till Sportbladet.

Inget lämnas åt slumpen när Svenska fotbollförbundet förbereder för EM-slutspel. 2012 var det gardinerna och kaffemaskinerna som fick korrigeras i Ukraina och när mästerskapet i sommar avgörs i Frankrike har förbundet beställt nya svenska specialsängar till spelarhotellet.

- Att vi skeppar specialsängar till Frankrike kan låta drastiskt, men det är en åtgärd vi tänkt igenom noggrant. För att kunna prestera på topp under hela EM räcker det inte bara med att träna och äta rätt. Det är lika viktigt med god sömn. Om vårt initiativ kan bidra till mer utvilade spelare och ökad trivsel är mycket vunnet. Vi tror även att sängarna kan ge oss ett visst psykologiskt övertag när det gäller våra möjligheter att prestera, sa landslagschef Lars Richt i ett pressmeddelande.

"Det är lite konstigt"

En nyhet som väcker skratt hos de kommande EM-motståndarna.

- Jag måste säga att det är lite konstigt. I vanliga fall tar landslagen med sig mat, för att få äta det man vill och äta rätt. Och så tv-spel och annat, för att tiden att gå. Men jag har aldrig hört om några som tar med sig sängar, säger Andrea Elefante, landslagsreporter på Gazzetta dello Sport, med ett skratt.

- Man brukar ju åka och kolla hotellen i förväg, se att sängarna är bra och så, men det här är kanske lite väl överdrivet. Men det är väl en sponsorgrej.

Antonio Monaco på Rai Radio Sport är även han skeptisk till sängarnas betydelse.

- Haha, det är ju en rolig grej. Men vad mer ska jag säga? Det finns inte mycket att kommentera. Det lär inte avgöra EM, haha.

"Kommer inte göra någon skillnad"

Marc Degryse spelade två VM för Belgien, 1990 och 1994, men har själv ingen erfarenhet av att sängarna på hotellen byts ut. Även Degryse reagerar också på landslagschefens uttalande om den "psykologiska fördelen".

- Haha! Det är en sponsordeal och då får man bara acceptera att det formuleras på det där sättet för att man ska få publicitet, säger Degryse.

Men det är inte sängtillverkaren som säger det utan landslagschefen Lasse Richt?

- Det är en sponsordeal som sagt och då måste han säga något i den stilen. Han kan ju inte säga att sängarna är dåliga.

- Men det här kommer inte att göra någon skillnad i EM, garanterat inte. De har ju bra sängar i Frankrike ändå.

Så ni skakar inte i Belgien nu?

- Nej, nej, haha.

Vad kan Belgien svara med för att kompensera detta svenska "psykologiska övertag"?

- Förbundskaptenen Marc Wilmots har spelat i Bordeaux, där man kommer att ha sin bas under EM, och kan staden och miljön. De kommer att ha mycket bra förberedelser där. Det kommer alla lag ha i EM.

- Det är bara kvaliteten på spelarna som kommer att göra skillnad, inte sådana här dumheter.

Så du tror inte Sverige blir oslagbara med sina nya sängar?

- Haha! För er skull hoppas jag det, men jag tvivlar verkligen. Jag tror de belgiska spelarna kommer att vara mer rädda för Ibrahimovic än för sängarna.

Källa - 2016-05-04 10:36

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+