Alla nominerade till Idrottsgalan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Alla nominerade till Idrottsgalan - Sarah Sjöström och Jenny Rissveds tog Sveriges enda guld vid OS i Rio de Janeiro.

I januari möts de två hjältarna nu och gör upp om prestigefyllda priser på Idrottsgalan.

Där en isländsk hjälte också kan prisas.

Ett OS-år är det inte helt oväntat att det är de som presterade bra i spelen som på förhand pekas ut som storfavoriter inför Idrottsgalan. Sveriges två guldmedaljörer från Rio, Sarah Sjöström och Jenny Rissveds, är båda nominerade till priset som Årets kvinnliga idrottare och Årets prestation.

Bakom de två guldmedaljörerna återfinns också silvermedaljören Peder Fredricson, ridsport, i kategorin Årets manliga idrottare. Han utmanas i första hand av golfaren Henrik Stenson som tog Os-silver och bröt den svenska majorförbannelsen på herrsidan när han tog hem The Open.


Kan prisas för succén med Island

Stenson finns också med som nominerad i kategorin Årets prestation tillsammans med Sjöström, Rissved och fotbollslandslagets Lisa Dahlkvist. Dahlkvist kan också vinna priset som Årets lag tillsammans med sina lagkamrater från OS-silverlaget.

Trots herrlandslaget misslyckade fotbolls-EM finns Zlatan Ibrahimovic med bland de nominerade till Årets manliga idrottare och försvararen Victor Nilsson Lindelöf som Årets nykomling. Dessutom kan fotbollen glädjas åt att Lars Lagerbäck kan prisas som Årets ledare för sin EM-succé med det isländska landslaget.

Källa - 2016-11-15 09:20

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+