Bolt vann 100 meter i natt och hyllade Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Bolt vann 100 meter i natt och hyllade Zlatan - Han har gjort det igen. Usain Bolt vann OS-finalen på 100 meter - klart före rivalen Justin Gatlin. - Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut - odödlig, säger Bolt.

Det var den hetaste duellen i hela OS. Och den slutade med att sprintkungen från Jamaica levererade som han alltid gör - i form av guld.

För det finns ingen som kan stoppa Usain Bolt när det är dags för mästerskap. Den här gången var Gatlin snabbare ur startblocken precis som vanligt, men det spelade mindre roll när Bolt väl fick upp farten. Sprintkungen knappade in decimeter för decimeter, tog sig förbi och vann till slut relativt enkelt. Med tiden 9,81 var hann åtta hundradelar snabbare än Gatlin och ytterligare två före kanadensiske bronsmedaljören Andre De Grasse. En mindre ocean av tid när det handlar om 100 meter.

- Det var briljant. Jag sprang inte så snabbt, men jag är så glad att jag vann. Jag sade ju till er att jag skulle göra det, säger Bolt.

Nu har han vunnit tre raka OS-guld på distansen. Vinner han även 200 meter och korta stafetten i Rio i Janeiro så betyder det att han har lyckats upprepa hela guldtrippeln tre gånger.

Och Bolt är sugen på att fortsätta skriva nya kapitel i storyn om världens genom tiderna främste friidrottare.

- Det var någon som sade att jag kunde bli odödlig. Det är två medaljer som återstår och sedan kan jag checka ut - odödlig, säger han efter att ha sprungit ärevarvet inne på den nästan fullsatta arenan.

Jublet på Olympiastadion visste knappt några gränser när Bolts guld var klart. Det var redan före start minst sagt tydligt vem som var publikens favorit. Tvåfaldigt dopningsavstängde Gatlin verkade knappt ha en enda sympatisör på den nästan fullsatta arenan och möttes av massiva burop.

- Det är första gången jag har kommit in på en arena och de har börjat bua. Det förvånade mig, säger Bolt.

Samma publik gav honom ett mäktigt stöd och skanderade "Bolt, Bolt, Bolt" när han kom in till finalen. Det gick inte 29-åringen obemärkt förbi.

- Själv fick jag gåshud varje gång jag gick in på arenan. När publiken är så här högljudd så får jag massor av energi. Tack, Brasilien!

Sprintuppgörelsen mellan Bolt och Gatlin fortsätter med 200 meter i veckan. Det mentala övertaget för Bolt blir bara större och större. För andra året i rad kom Gatlin till ett mästerskap med världsårsbästa, bara för att se sig slagen av sin ärkerival när medaljerna skulle fördelas.

Men amerikanen påstod sig ändå vara nöjd efter silvret.

- Att vara 34 år och möta de här unga grabbarna, och ändå nå pallen, känns så bra, säger han.

Bolt nöjer sig däremot inte med annat än guld. Nu vill han ha flera.

- Det här var en bra start på OS. De kommer alltid att finnas de som tvivlar, men jag är i bättre form än förra året.

Källa - 2016-08-15 02:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+