Bra försvar är nyckeln till seger

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Bra försvar är nyckeln till seger - Sebastian Larsson, Marcus Berg och Ludwig Augustinsson är inne på samma sak. Belgien är inte Italien. Det är inte ett lika defensivt skickligt lag. Det kommer att uppstå yta mellan mittfältet och backlinjen samt bakom deras försvarare.
Det är där som Sverige ska inleda offensiven på Allianz Arena i Nice.
- Det känns som ett lag, om man jämför med Italien, med väldigt individuellt skickliga spelare. De spelar individuellt i deras anfallsspel, de försöker slå sin gubbe, ha rörelse och skapa yta på det sättet, säger Sebastian Larsson.
- Defensivt måste vi göra det ännu bättre än vad vi gjorde mot Italien. Däremot tror jag det kommer finnas bättre lägen att straffa dem än vad vi hittade mot Italien.

Marcus Berg, som verkar vara på väg in i startelvan igen, tror att Belgiens markeringsinriktade försvarsspel kan vara en fördel för Sverige.
- Kan vi ha bra rörelse där och ha bra tajming på passningarna så tror jag att det finns ytor både framför och bakom deras backlinje, och att vi kan komma till avslut, säger han.
- Förhoppningsvis kan vi vara hundraprocentiga och sätta våra chanser.
Det sista kommer till stor del handla om Zlatan Ibrahimovic - och förmodligen Berg själv.

Men enligt försvararen Ludwig Augustinsson måste alla spelare lyfta sig och agera bättre för att skapa lägen för den anfallsduo som förbundskapten Erik Hamrén till slut väljer.
- Laget ska göra Zlatan bra, och han ska göra oss bra. Fungerar inte det till 100 procent så blir det svårt. De här matcherna som vi har spelat har det blivit en del defensivt och han, tillsammans med Berg och John (Guidetti), har jobbat väldigt hårt i defensiven, säger han.
- Det är klart att det i offensiven finns mer att önska men vi kommer träna på det och det kommer vi visa på onsdag.

Som lag, vad ska man göra då för att Zlatan Ibrahimovic ska hamna i bättre positioner?
- Vi måste ha mer rörelse, vi måste spela snabbare. Alla måste vilja ha bollen och vi måste sätta honom i spel mycket mer. Får man inte bollen så blir det att man kommer ner för man vill ta tag i det, men sätter vi honom i spel närmare målet så kommer han att bli farlig, säger Augustinsson.

För den svenska defensiven kommer det handla mycket om att få stopp på Eden Hazards och Kevin De Bruynes leveranser till anfallaren Romelu Lukaku.
Och det är just Belgiens snabba omställningar som Marcus Berg och Sebastian Larsson lyfter ett varnande finger för.
- Vi får inte släppa till för många kontringar, säger Larsson.
- Det kan smälla till snabbt. De har otroligt skickliga offensiva spelare. Vi måste ligga rätt med ett antal defensiva spelare, för att skydda oss mot kontringar och det har vi gjort otroligt bra i de flesta matcher, säger Berg.

Vid seger mot Belgien är det troligt att landslaget slutar tvåa i gruppen och får möta segraren i Islands grupp i åttondelsfinal. Men om Irland samtidigt vinner stort mot Italien (med minst två mål fler än Sverige) finns möjligheten att Hamréns landslag får åka hem trots seger mot Belgien.
Även oavgjort kan räcka - bara det inte blir 0-0.
Landslaget måste minst spela 1-1 i gruppavslutningen - men för att resultatet ska vara tillräckligt för förbundskapten Erik Hamrén & Co måste andra resultat gå Sveriges väg.

De två främsta lagen i varje grupp går till åttondelsfinal tillsammans med de fyra bästa grupptreorna.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng i gruppen görs en ny tabell med bara de inblandade lagen och placeringen avgörs genom:

1) Flest inspelade poäng i matcherna mellan de berörda lagen.
2) Inbördes målskillnad.
3) Flest gjorda mål i matcherna mellan lagen.
Om två lag fortfarande inte går att skilja åt går man till:
4) Målskillnad i samtliga matcher.
5) Flest gjorda mål i samtliga matcher.
7) Fairplay-index i EM.
8) Uefa-koefficienten.

Vilka av grupptreorna som går vidare räknas ut via:
1) Poäng.
2) Målskillnad.
3) Flest gjorda mål.
4) Fairplay-index i EM.
5) Uefa-koefficienten.

Källa - 2016-06-21 14:46

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+