De mest lästa sportartiklarna 2016

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

De mest lästa sportartiklarna 2016 - Nu vet vi - Zlatan spelar i Manchester United. Men på pressuppbådet på presskonferensen efter landslagets träning på Friends arena var intresset stort kring Sveriges stora fixstjärna.

Vart skulle den då kontraktslöse 34-åringen spela?

Han hyllades på innerplan i paus under landskampen mot Slovenien. Då var Zlatan kontraktlös och det han sa i paus ingav säkert drömmar om en Zlatan-återkomst i Malmö.

Helsingborgs IF föll ur allsvenskan efter kval mot Halmstad BK. När förlusten på hemmaplan var ett faktum rusade ett 20-tal personer, maskerade med huvor och halsdukar, in på planen på Olympia. Efterspelet av skandalscenerna pågår fortfarande.

19 huliganer är identifierade och beslut från åklagare väntas komma i januari.

Alla vill vinna den sista matchen i ett mästerskap. Få trodde på Sverige i en kvartsfinal mot USA och ännu färre trodde på Sverige i en semifinal mot Brasilien. Sverige bevisade motsatsen.

Men i finalen mot Tyskland tog det stop.

FC Rosengård stod för sommarens största transferbomb. Lotta Schelin flyttade hem till Sverige och valde Malmö framför hemstaden Göteborg.

Fotografen Mikael Gräntz knäppte en bild på John Guidetti i badshorts på stranden i Båstad. Men han manipulerade bort Guidettis flickvän och en vän. Bilden gillades inte av John Guidetti - men av en annan anlednig än att fotografen valde att redigera bort flickvännen och vännen. . .

Det krävdes lagmoral, en Hedvig Lindahl och en Lisa Dahlqvist för att ta Sverige till final i OS. Aldrig förr hade ett svenskt landslag tagit en medalj i ett OS . Det var 120 minuter spänning som toppades med en straffläggning - och så var miraklet på Maracanã fullbordat.

Mötet mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen i Jönköping var inne på tilläggstid när en åskådare sprang in på planen och slog ner bortalagets målvakt Aly Keita. Match bröts och lagen fick till slut dela på poängen.

Klockan 22. 03 hoppade hon i vattnet. Knappt en minut senare var guldet hennes.

Tidtagaruret stannade på 55. 48 - nytt världsrekord.

Så gick det när Sara Sjöström fick ett eget kapitiel i svensk OS- historia.

Derbyt som bjöd på målfest och dramatik. 7-6 till Malmö Redhawks mot Rögle. Fyra spelare som gjorde sina första SHL-mål för säsongen. En extremt publikfriande och underhållande match, en sån match som framkallar gråa hår hos alla tränare.

Källa - 2016-12-25 15:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+