Dyrt att klä barnen som Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Dyrt att klä barnen som Zlatan - Det svenska herrlandslaget i fotboll är hela landets lag, men den som vill stödja EM-truppen i en officiell matchdräkt får öppna plånboken: 1 148 kronor kostar shorts och tröja om man beställer kläderna från Svenska fotbollförbundets samarbetspartner Intersport.

"Inte rimligt"

Barnkläder är något billigare, men att svida sin unge i blågult kostar 898 kronor, strumpor inte inräknade.

- Det är inte rimligt för det finns många familjer som absolut inte har råd och vi vet att det gör att många barn känner sig utanför. Det blir svårt för dem för det här handlar om identifikation. Landslaget ska vara för alla och här tycker jag att fotbollförbundet kunde tänka till, säger Lena Holm, generalsekreterare för Majblommans riksförbund, som hjälper utsatta barn i Sverige.

Hos Svenska fotbollförbundet finns en insikt om att de officiella dräkterna är dyra. Stefan Abelsted, tillförordnad affärsutvecklingschef, förklarar varför:

- Det här är de riktiga matchkläderna och vi vill ju att vårt landslag ska ha toppkvalitet. Det handlar om små detaljer, vikten på tröjorna, materialet. Vi vill kunna erbjuda våra fans den riktiga tröjan, men vi har även billigare alternativ, säger han.

Har alternativ

Lena Hunt är ordförande för Camp Sweden, de inbitna svenska fotbollsfantasternas organisation. Hon har stor förståelse för att många tycker att priset på de officiella kläderna är högt.

- Men vi har egna Camp Sweden-tröjor som kan vara ett alternativ. För oss är det viktigaste att man är gulklädd och att man står upp och sjunger. Det tror jag att laget också tycker, det viktiga är den gula väggen.

Källa - 2016-06-16 13:43

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+