Emma Andersson kan bli svensk minnesmästare

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Emma Andersson kan bli svensk minnesmästare - SM-tävlingarna i att komma ihåg kopiöst mycket information hålls i Göteborg under helgen. Det är alltså en två dagars prövning i att memorera, uppspaltat i tio grenar. En mental tiokamp, helt enkelt.

- Man ska minnas siffror men också ansikten och namn, historiska datum och listor av ord, förklarar Idriz "Minnet" Zogaj, grundare av och ordförande för Svenska Minnesförbundet.

Efter första tävlingsdagen leder den unga Emma Andersson från Öjersjö som precis tagit klivet upp i seniorklassen. Men det är alldeles för tidigt att sia om vem som tar hem mästartiteln. Marginalerna är små, enligt Idriz Zogaj.

- Hon tycker att det är jättekul att tävla och har hittat sina träningsformer, så hon har förbättrat sina resultat jättemycket det senaste året. Hon har inte riktigt hittat formen inför SM, men det verkar går bra ändå, säger Idriz Zogaj.

Förra årets mästare, Marwin Wallonius, läser till läkare och har svårt att hinna med träning men har å andra sidan en hög lägstanivå.

- De två tävlar i en klass för sig, säger Idriz Zogaj.

Enligt honom krävs det 10-15 procent talang för att bli en minnesmästare. Resten är hård träning.

- Fråga Zlatan - han tränade varje dag för att bli bäst. När Marwin och Emma tränar som mest tränar de två-fyra timmar om dagen. Det finns ingen genväg.

Vi som har svårt att komma ihåg mer än ett telefonnummer kan också träna upp vår minneskapacitet, tröstar Idriz Zogaj:

- Det är ungefär som att träna upp den fysiska konditionen - du orkar mer, blir starkare mentalt.

Efter SM-tävlingarna väntar VM, som hålls i Indonesion 1-3 december. Men Idriz Sogaj tonar ned förväntningarna:

- Men tyvärr är det inte så många av de bästa som kan åka i år.

Källa - 2017-10-08 10:28

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+