Granqvist länken mellan då och nu

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Granqvist länken mellan då och nu - Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren ledde det mesta av den knappt timslånga av träningen ute på Bosön på Lidingö. Hans chef, Janne Andersson, klev in då och då, småpratade med en och annan spelare eller med rådgivaren Lasse Lagerbäck.

Mest betraktade han. Observerade.

Det var inte mycket till träning, den första under Andersson. Halva truppen ägnade sig åt lättare övningar inomhus, så där som fotbollsspelare oftast gör dagen efter match med klubblaget.

Länken mellan då och nu

Lagkapten Granqvist tillhörde det gänget. Vid dryga 31 och med 55 landskamper bakom sig (han debuterade under Lagerbäck 2006) är han länken mellan det gamla och det nya men också länken mellan den nye förbundskaptenen och resten av laget.

Det gamla var Zlatan Ibrahimovic, Erik Hamrén och ett hundratal landskamper till som försvann när Kim Källström och Andreas Isaksson gick i blågul pension.

Det nya syntes på Bosön. En drös nya ansikten bland både spelare och ledare. Vad det blir av det vet ingen, men Granqvist brinner av vilja och iver att ha en huvudroll i det landslag som den här veckan tar form under Janne Andersson.

- Jag har haft ett par bra snack med Janne och han har gjort ett bra intryck på mig. Han har förklarat vad han begär av mig som kapen.

TT: Och det är?

- Det håller jag mellan mig och Janne men han vill ha en bra och tajt kontakt med sin kapten, vill att jag ska vara en mellanhand mellan honom och gruppen, att vi har en öppen dialog och snacka om saker och ting. Jag har sett fram emot den här samlingen rätt länge.

Inte älta det som varit

Svensk landslagsfotboll kretsar inte längre kring Zlatan Ibrahimovic. Eller? Frågorna hur landslaget ska klara sig utan honom var given på måndagen, liksom jämförelsen mellan Ibrahimovic och Granqvist som lagkaptener. Spörsmål som Granqvist helst viftade bort med att "då var då och nu är nu".

- Jag vill inte jämföra mig med andra. Alla har sitt eget sätt att vara och jag kommer att försöka vara densamme som tidigare i landslaget, snacka mycket, pusha andra och försöka bidra med en så bra stämning som möjligt men samtidigt ställa krav att vi verkligen ger hundra procent därute.

- Vi vet vad han (Ibrahimovic) har gjort för svensk fotboll, hur stor han var för förbundet och Sverige som fotbollslag, men vi siktar framåt, det är inte lönt att älta vad han har gjort. Nu gäller det för andra att ta ansvar och bidra med ett kollektiv ute på banan som gör att vi kan bli starka.

Glädje och hunger

TT: Vad kan man begära av ett på många sätt nytt landslag redan på tisdag?

- Vi ska ha krav på oss att nå så bra resultat som möjligt. Vi ska försöka få ihop det så bra som möjligt under de här sju dagarna fram till matchen. Vi siktar så klart på att vi ska vinna. Vi vill vinna alla matcher vi spelar. Jag tror att vi kommer att se ett bra Sverige, ett lag som kommer att kämpa hundra procent tillsammans.

TT: Det är kort om tid att sätta ett nytt spel med nya spelare. . .

- Ja, men normalt har du inte sju dagar på dig på en samling inför en mach. Det var ett bra beslut att inte spela en landskamp inför matchen mot Holland, så att vi kan träna ordentligt för att få det att stämma så bra som möjligt.

- Det känns som att det är en väldig hunger och glädje och att alla ser fram emot den här nystarten, säger Granqvist.

Källa - 2016-08-29 20:31

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+