Håkan Ericson tar ut OS truppen

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Håkan Ericson tar ut OS truppen - Zlatan Ibrahimovic är med i den svenska OS-truppen.

Men det är fortfarande osäkert om 34-åringen kan spela.

- Zlatan har sagt att han är villig att avvakta EM, säger Håkan Ericson.

Det har varit ett mindre kaos för OS-förbundskaptenen Håkan Ericson sedan Sverige lämnade in den första bruttotruppen till OS den 31 mars.

- Då låg listan på en bit över 100 namn och från maj har vi försökt banta ner den till den 60-lista där det givetvis varit omöjligt att besöka alla klubbar och spelare men där jag och min assisterande har varit och besökt en del, först och främst de utländska klubbarna som vi normalt sätt inte har en vardaglig dialog med.


"Är barockt"

Redan på onsdagen tvingades Ericson också banta listan till 35 namn. Av de ska 18 spelare till sist delta i OS.

- Ur ett sportsligt perspektiv tycker jag att det är helt barockt att redan nu behöva bestämma vilka 35 som ska vara med.

På listan märks framförallt Zlatan Ibrahimovis namn men det är inte självklart att 34-åringen kan spela turneringen.

- Jag tror inte vi kan vara så positiva ännu. Vi har i utgångsläget känt att de som spelar EM inte kan dubblera men jag har haft en dialog med Zlatan och vi vet inte riktigt vad som händer. Det kan vara en ny fas i hans karriär och Zlatan har sagt att han är villig att avvakta EM och jag som ansvarig har bestämt att mista lilla glipa som finns vill jag hålla öppen för det vore fantastiskt att få med Zlatan även om chanserna inte är så stora i dag. Men vi har en förhoppning.


"Guidetti och Krafth förkrossade"

För Ericson har det varit ett rejält pussel att lägga. Förbundskaptenen säger att han inte velat ta mer än två spelare från varje klubb, inte ta ut spelare som spelar EM och har samtidigt fått nej från ett antal klubbar som till exempel Midtjylland, AIK, IFK Norrköping och BK Häcken.

Så sent som på tisdagen fick Sverige också nej till Bologna kring Emil Krafth och Celta Vigo gällande John Guidetti.

- Guidetti var men ändå till i går och han hade förhoppningar men fick till slut ett nej. Emil Krafth var också ganska förförkrossad i går. Ingen spelare av de säkert hundra jag pratat med har sagt att "nej, det är inte aktuellt att åka". Alla har sagt att "det här är en gång i livet och jag vill verkligen vara med" men självklart förstår jag det komplexa i situationen. Det är en chans i livet som går dem till spillo.

Källa - 2016-06-15 11:43

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+