Hamrén kan inte bara se på

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Hamrén kan inte bara se på - Många menar att Zlatan Ibrahimovic hamnar för långt från mål i EM.

Den skandinaviske tränarprofilen Ståle Solbakken är en av dem.

Han lägger mycket av skulden på Erik Hamrén.

- Hamrén måste ställa krav på Zlatan, säger FC Köpenhamnstränaren till VG.

ENKÄT: EM-truppens föräldrar: Så blev vårt barn fotbollsproffs

Sverige har haft noll avslut på mål i EM.

En orsak till det, menar många, är att Zlatan Ibrahimovic hamnat för långt från mål; att han gått ner för långt i planen för att komma med i spelet och därmed inte blivit farlig själv, framför allt mot Italien senast.

En av dem är Ståle Solbakken. Norrmannen är ett av de tyngsta tränarnamnen i skandinavisk fotboll just nu och tränar till vardags FC Köpenhamn. Där har han tre svenska EM-spelare och har också jobbat tätt ihop med sin assistent Peter Wettergren det senaste året. Samma Wettergren som också är scout åt, och något av en assisterande till, Erik Hamrén.

"Gör som han vill"

I ett resonemang i norska VG i dag om landslag med en ensam superstjärna - som Sverige, Portugal och Polen - säger Solbakken:

- Zlatan tar sig extremt stora friheter. Han spelar precis där han själv vill. Hamrén kan inte bara se på att han i match nummer tre (i EM) går dit han vill. Zlatan måste vara i och runt boxen och hellre finna sig i att han får bollen mindre. Ronaldo ligger positionsmässigt mycket mer riktigt hos Portugal.

"Måste ställa krav"

Solbakken menar att i playoffmatcherna mot Danmark låg Zlatan rätt, där framme där han ska vara.

- Det är något av det bästa jag har sett live. Det var som en vuxen man som hoppade in i en pojklagsmatch. Men som det är nu begränsar han både Emil Forsberg och Albin Ekdal genom att gå ner så djupt. Hamrén måste ställa krav på Zlatan. Som tränare går det inte an att säga att Zlatan löser det bäst själv, säger han till VG.

Ibrahimovic fick i går frågan om han håller med om att han kom för långt ner i planen mot Italien.

- Anledningen till att jag kom för långt från målet var att vi skulle hålla ihop laget med tanke på det spelet Italien har. Vi skulle hålla oss kompakta, sa Zlatan och fortsatte:

- Allt handlar om hur kollektivet funkar. Jag kan inte stå längst uppe själv och alla andra där bak. De blir för stort avstånd mellan oss då.

Källa - 2016-06-22 07:30

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+