Har fått höra att Zlatan ska spela

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Har fått höra att Zlatan ska spela - Den 1 juli blev det, efter en längre tids spekulationer, klart: Zlatan Ibrahimovic fortsätter fotbollskarriären i den engelska storklubben Manchester United. 34-åringen fick dock förlängd semester efter sommarens EM och följde inte med på Uniteds försäsongsturné till Kina. Han ser därmed ut att få göra sin allra första match i den röda tröjan i Sverige.

- Det är en ära. Jag är en väldigt liten del i detta, men det är jättestort att ha signerat ett avtal med United som kan innebära att Zlatan kommer hit, säger Affe Akbari, grundare och vd för arrangörsfirman Akbari Sport & Evenemang.

Med i truppen

Han tillägger att det aldrig går att garantera att en viss spelare deltar i en uppvisningsmatch av den här karaktären.

- Men det vi har fått höra av United är att Zlatan ska spela. Alla indikationer vi har fått är att han är med i truppen.

Med Zlatan som dragplåster och två europeiska storklubbar på planen räknar Akbari med fullsatt på lördag. Det skulle innebära cirka 40 000 åskådare, som betalar kanske 500 kronor per biljett - i runda slängar alltså 20 miljoner kronor i intäkter.

Hur mycket han betalar för att få topplagen att spela på Ullevi vill Akbari inte berätta. Avtal med klubbarna som förbjuder honom att avslöja sådana detaljer.

TT: Men det måste ju gå runt om du fyller arenan?

- Jag pratar inte om siffror, men det är klart att om det är fullsatt så går det runt.

Redan nästa vecka väntar nytt stormöte på Ullevi: Arsenal-Manchester City.

Hundra anbud per år

Förberedelserna inför matcherna har pågått länge, omkring ett år. Möten och förhandlingar har varit tuffa. Konkurrensen är hård.

- De här lagen får kanske upp till hundra anbud per år, varav kanske tjugo är seriösa. Sedan väljer de ut två eller tre parter att jobba med och gör 4-5 matcher, säger Akbari.

Prisläget på biljetter och arenornas storlek i Norden är det stora problemet.

- Arenor i andra länder kan ta 70 000-80 000 åskådare, medan vi här i Sverige får nöja oss med 30 000-50 000. Så arenorna är dubbelt så stora och biljettpriserna ligger 2-3 gånger högre.

Källa - 2016-07-28 11:04

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+