Janne Tycker det är extremt olyckligt

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Janne Tycker det är extremt olyckligt - Arber Zeneli valde Kosovo istället för Sverige.

Någonting som Janne Andersson ser som ett problem.

- I min roll tycker jag det är extremt olyckligt, sa förbundskaptenen på dagens presskonferens.

När Håkan Ericson släppte U21-landslagstruppen till EM-kvalet meddelade han även att Arber Zeneli, 21, valt bort Sverige för att istället representera Kosovo i framtiden. Även om yttermittfältaren inte var uttagen i Janne Anderssons trupp menar förbundskaptenen att det är ett problem när spelare väljer bort Sverige.

- Han har med på vår berömda lista, Arber var med på den som en intressant spelare. Precis som Sam. Sedan väljer de något annat. I min roll tycker jag det är extremt olyckligt. Hur vi hanterar det är en större fråga men det är ett problem. Det är ingen tvekan om det, sa Janne Andersson på dagens presskonferens inför matchen mot Nederländerna.

"Ska ringa honom"

Likt Arber Zeneli fanns Sam Larsson med på listan över de 70 aktuella spelarna till Anderssons första trupp - men blev inte uttagen. I en intervju med nederländska Telegraaf undrade Larsson istället om Andersson överhuvudtaget hade hans nummer.

- Jag hoppas att alla spelare vill vara med i landslaget. Jag har väldigt många telefonnummer. Jag skulle se Sam på plats för några veckor sedan men då spelade han inte. Någon gång ska jag ringa honom, det kan du hälsa från mig. Det är kul om han vill vara med.

Även om varken Arber Zeneli eller Sam Larsson finns med i mot Nederländerna den 6 september står det klart att Sverige bygger om landslaget - då flera spelare valt att sluta i landslaget. Däribland lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic.

"En ombyggnadsfas"

- Ett uttryck ni kommer bli trötta på är "då var då och nu är nu". Det är helt ointressant att fundera på hur det var innan. Det är som det är. Sedan om vi pratar forwardsbesättningen var tre av de här med i EM och sedan har vi tagit in Totte Nyman utöver det. Vi är i en ombyggnadsfas och jag hoppas och tror att ett flertal av spelarna, bland annat våra forwards, kan fortsätta ta för sig i klubbmiljön. Men vi har absolut intressanta och bra forwards.

Likt Sverige befinner sig de kommande motståndarna Nederländerna i en fas där många äldre spelare försvunnit från landslaget.

- De är precis som vi lite i generationsväxlingen. De har många individuellt skickliga spelare, bra teknik, bra posession. Det handlar om att kunna försvara bra.

Källa - 2016-08-29 12:33

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+