Konstmål av Zlatan i debuten

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Konstmål av Zlatan i debuten - Zlatan Ibrahimovics Manchester United-äventyr började med att han gjorde avspark i mittcirkeln på Ullevi.

Knappt fyra minuter senare skapade svensken fotbollskonst i debuten för den engelska superklubben.

Högerbacken Antonio Valencia hade tagit sig långt fram på kanten. Ecuadorianens inlägg var välriktat. Zlatan Ibrahimovic fanns i bortre delen av straffområdet. Liggande i luften drog han till med en avancerad hög volleyspark.

Träffen var inte perfekt, men bollen studsade i gräset och upp i trakterna av krysset bakom Galatasarays målvakt Fernando Muslera.

Ett trekvartsfullt Ullevi (30 234) exploderade i jubel.

Supportrarna sjöng

Och en stund senare skrek tusentals unisont och taktfast: "Zlatan! Zlatan! Zlatan!".

Ibrahimovic visade även engagemang defensivt. På så vis var han inblandad även i träningsmatchens andra mål - Galatasarays kvittering.

Zlatan fällde Selcuk Inan bakifrån. Domaren Andreas Ekberg blåste frispark. Nye United-tränaren José Mourinho viftade med båda armarna, som om domslutet vore helt tokigt.

Nederländaren Wesley Sneijder smekte i väg ett frisparksinlägg. Zlatan försökte rensa med foten i huvudhöjd, men precis bakom dök Sinan Gümüs upp och nickade in 1-1.

"Ut med Zlatan"

Fem minuter före paus spelade Gümüs fram portugisen Bruma till Istanbulklubbens ledningsmål.

Efter det började Galatasaray-klacken skandera "Ut med Zlatan! Ut med Zlatan!" och Unitedanhängarna kontrade med sitt "Zlatan! Zlatan!".

I halvtid klev Zlatan och fyra av hans nya lagkamrater av. På 16 minuter i andra halvlek vände och avgjorde United matchen med två mål av Wayne Rooney (ett på straff) och ett av inhopparen Marouane Fellaini.

Sedan bytte Mourinho ut resten av startelvan.

Källa - 2016-07-30 21:36

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+