Kujovic vill se bättre samarbete

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Kujovic vill se bättre samarbete - IFK Norrköpings anfallare spelade hela matchen i 0-0-mötet med Elfsborg i söndags. Ett dygn senare spelade landslaget i Malmö.

Den matchen såg han från läktaren.

- Tyvärr för min del spelade vi dagen innan. Konstigt att allsvenskan lägger en sådan planering, Man borde gynna landslaget.

- Både för spelarnas och tränarens skull, säger Kujovic.

Troligen fått speltid

Med stor sannolikhet hade förra årets allsvenska skyttekung (21 mål) fått viktig speltid om han varit tillgänglig för förbundskaptenen Erik Hamrén i måndags. I EM-genrepet mot Wales på söndag är det troligt att Hamrén matchar en startelva lik den som möjligt som kliver ut mot Irland på Stade de France den 13 juni.

Med Zlatan Ibrahimovic som given längst fram och Marcus Berg som trolig partner är det frågan om Hamrén matchar både John Guidetti och Kujovic.

- Jag hoppas att jag kan få några minuter, säger Kujovic.

27-åringen är medveten om sin plats i näringskedjan.

- Jag föreställer mig att jag inte är en startspelare i den här truppen, men tänker att allt kan hända. Skador, situationer där vi måste göra mål. Jag ser såna bilder framför mig för att vara beredd att gå in och hjälpa laget. Jag kommer att försöka göra mitt. Det snackas inte så mycket om mig, men det är väl bra. . .

Smyger i bakgrunden

I diskussionen om vem av John Guidetti och Marcus Berg som ska spela påpekade Zlatan Ibrahimovic häromdagen:

- Glöm inte Emir.

Hur kändes det att höra?

- Bra. Kul att höra mitt namn någon gång på en presskonferens. Det snackas mycket om de andra och så smyger jag i bakgrunden.

TT: Om man tittar på egenskaperna hos truppens fyra anfallare, är det rätt att kalla dig för Ibrahimovics reserv?

- Kanske det. Jag är också lite mer typen som target-spelare. Samtidigt tycker jag ändå inte att vi är så lika. Han möter mer och rör sig över fria ytor. Jag är mer den som är inne i "boxen".

- Det är väl där jag har mina styrkor.

TT: Det skulle inte vara några problem att spela er två?

- Inte om du frågar mig.

Skjuter fram fastan

Kujovic, som är praktiserande muslim, åker till EM mitt under ramadan, tiden som ska ägnas åt fasta. Men han skjuter upp den.

- Det finns en del speciella regler kring den biten. I och med att jag är på resande fot behöver man inte, som jag förstått det. Jag har frågat kunnigt folk. Det finns lite skilda åsikter men det ska inte vara jobbigt. Jag skjuter upp det och tar igen det senare. Så gjorde jag förra året.

Då gick det bra.

Kujovic fortsatte att göra mål trots att han inte åt under dygnets ljusa timmar.

- Man klarar mer än man tror. Det är mycket mentalt. Jag blev mentalt stark av det.

Han menar att hans tro har gjort honom till en bättre fotbollsspelare.

- På planen tänker jag inte på det. Det är utanför jag känner mig lugn och mer harmonisk. Mår man bra utanför planen tror jag att man presterar bättre på planen också.

Källa - 2016-06-03 14:08

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+