Lagkapten Ekdal Tackar för förtroendet

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Lagkapten Ekdal Tackar för förtroendet - Han har länge känt sig som en landslagets ledare.

Men det är först nu som Albin Ekdal är utsedd till lagkapten.

- Jag tackar för förtroendet och ska försöka betala tillbaka med en bra match, säger mittfältaren inför EM-kvalmötet med Malta.

Med lagets ordinarie lagkapten på skadelistan behövde förbundskapten Janne Andersson hitta en vikarie för Andreas Granqvist.

Valet blev Albin Ekdal.

- Vi har flera lagkaptensämnen i den här truppen och därför har vi haft många olika på vägen, men Albin har väldigt mycket i sin person och i sitt sätt som spelare som tilltalar mig. Det är kaptensegenskaper: pålitlighet och en lojalitet till lagets sätt att spela, säger Andersson.

- Det är också en kille som tar för sig, både på och utanför planen. Han har många delar som jag gillar och som jag tycker att en lagkapten ska ha.

Ekdal fick reda på förbundskaptenens beslut efter onsdagens träning och har sedan dess sett fram emot att leda landslagets startelva in på Friends arena till fredagens EM-kvalmöte med Malta.

- Jag har haft den i cirka 20 minuter innan, när Zlatan (Ibrahimovic) gav mig den i någon match. Annars har jag inte haft den här i landslaget. Det är väldigt kul, säger han.

- Det känns som att halva laget är lagkaptensämnen egentligen men att jag får gå först, efter många år i landslaget, efter många tunga år med skador så känns det lite som en revansch.

29-årige Albin Ekdal debuterade i landslaget i augusti 2011 och har sedan dess blivit en allt mer viktigare spelare får Blågult. I sin 44:e A-landskamp får han kliva in på planen som lagets lagkapten.

- Att få vara lagkapten - i alla fall för en dag, i en match - är något stort och jag hoppas att jag kan göra det jobbet som bindeln kräver.

Tf vd, chefredaktör och ansvarig utgivare: Anna Careborg

Politisk chefredaktör: Tove Lifvendahl

Redaktionschef och stf ansvarig utgivare: Maria Rimpi

Redaktionell chef för digitala prenumerationer
och stf ansvarig utgivare: Martin Ahlquist

Chef SvD Nyheter: Mikael Larsson

Chef SvD Näringsliv: Maria Sundén Jelmini (vik)

Chef SvD Kultur: Lisa Irenius

Postadress Svenska Dagbladet, 105 17 Stockholm

Besök Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm

Organisationsnummer 902004-3619

Telefon Kundväxel +46 8 618 02 20

Telefon Växel +46 8 13 50 00

Källa - 2019-06-06 14:44

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+