Låt Alexander Isak skapa sin egen fotbollshistoria

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Låt Alexander Isak skapa sin egen fotbollshistoria - Nej, svensk fotboll fick inte en ny Zlatan Ibrahimovic borta i Abu Dhabi. Inte en ny Henrik Larsson, Martin Dahlin eller Fredrik Ljungberg heller. Vi som på sitt sätt har längre minne - även om det känns kortare - ska inte snacka om en ny Ralf Edström eller Bosse Larsson heller eller namedroppa Gunnar Nordahl som ett historiskt långskott som jämförelse.

Snälla, låta Alexander Isak vara - Alexander Isak.

Visst är det en häftig resa vi ser början på, en talang utöver det vanliga som slog ett rekord som stått sig sedan 1912. Han är yngste målskytt i landslaget någonsin. Det är inte Zlatan, Henke eller Gunnar.

Sverige kommer inte att föda fram en ny Zlatan, världen kommer inte att skåda en ny Zlatan. Låt Alexander Isak skapa sin egen historia.

Målet ett klassiskt kyligt avslut, några fina tekniska nummer, trött i andra halvlek, mer än ett halvår till han fyller 18. Visst är det otroligt häftigt. Han är den största talangen som svensk fotboll fått fram på länge.

Han tyckte inte det var så kul att vara nummer två (näst yngst i landslaget), för han vill vara först och det blev han med målet, konstaterade han rättframt. En bra egenskap, i kombination med nedtonad ödmjukhet i övrigt.

Men det kommer att krävas så många fler egenskaper, det kommer att vara så många andra steg som ska tas, hinder ska bestigas - Isaks resa kommer att avgöras minst lika mycket med insidan av hans huvud som utsidan på hans fötter.

Och inte minst behöver han stöd för kloka beslut.

Ska vi jämföra med Zlatan, så okej då - på ett sätt. Han lotsades att börja i Ajax, vilket blev rätt nivå - men kom ihåg att första året ändå blev stentufft, att Zlatan fick vinna en mental kamp över sig själv och en sportslig över sin tränare.

Minns norske Martin Ødegaard som det febrades kring likt Alexander Isak och han hamnade i Real Madrid. Fick göra debut 16 år och 157 dagar gammal i Real - det blev den enda matchen i A-laget, möjligen ett pr-trick.

Nu är Ödegaard utlånad till Heerenveen i just holländska ligan.

Nästa steg för Alexander Isak kan bli avgörande för hans karriär.

Slovakien var en lämpligare nivå för Sverige än Elfenbenskusten och Victor Claesson övertygade mest.

Anton Tinnerholm körde två lyckade tvåfotare på två sekunder och var bäst i en backlinje som blev virrig utan Franz Brorsson. Om det nu berodde på det.

Oscar Lewicki hade en härlig cross-andra-assist till ett mål och rörde sig följsamt över stora ytor.

Och så får vi väl vara ytterligare provinsiella och påpeka att tvåmålsskytten Sebastian Andersson är fotbollsfostrad i Ängelholm och en aning i Vinslöv. Och att en annan något senare blommande spelare och målskytt än Alexander Isak vid namn Saman Ghoddos fick sin fostran i Vången i Oxie. LB07 och TFF.

Med Janne Anderssons klokskap på förbundskaptensposten blir jag inte helt förvånad om Ghoddos kan etablera sig i det riktiga landslaget.

Källa - 2017-01-12 19:25

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+