Malmö blir blåsta på Zlatans avskedsmatch

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Malmö blir blåsta på Zlatans avskedsmatch - Zlatan Ibrahimovic kommer enligt Dagens Nyheter att avsluta sin landslagskarriär efter EM.

Men måndagens potentiella avskedsmatch i Malmö blir inte av.

- Zlatan kommer inte spela, säger Erik Hamrén.

Efter att Dagens Nyheter avslöjat att Zlatan Ibrahimovic kommer avsluta sin landslagskarriär efter EM blev måndagens träningsmatch mot Slovenien plötsligt väldigt speciell. Det skulle bli 34-åringens sista landskamp i sin födelsestad.

"Vaden som är problemet"

Men den festen kan Malmö blåsa av redan nu. På söndagens presskonferens meddelade förbundskapten Erik Hamrén att Zlatan vilar från måndagens match.

- Det är vaden som han haft problem med i slutfasen i PSG. Han har inte tränat så mycket fotboll den sista tiden utan enbart spelat matcher. På träningen har han gjort det bra, han har varit med på de flesta, men där kan du bestämma belastningen mer än du kan på en match. I en match är det 100 procent och därför vill vi inte att han ska spela. Vi sparar honom till Wales-matchen, säger Hamrén.

Är Zlatan besviken över att inte kunna spela mot Slovenien?

- Vi har självklart tagit beslutet i samråd med honom. Den här veckan handlar om att få spelarna i fas. Så beslutet är taget i samråd med honom givetvis. För honom, jag, landslaget och hela Sverige är EM viktigast även fast han, jag och Malmö tyckt det varit häftigt om han spelat i morgon. Men vi har ett mål som är viktigare än en träningsmatch mot Slovenien. Det vet inte minst Zlatan att det är i EM vi ska vara som bäst.

Hur ser du på uppgiften att Zlatan kommer sluta efter EM?

- Jag har inga kommentarer till det. Det jag och Zlatan pratar om är mellan oss. Jag har inga kommentarer till det. Det får Zlatan ta om han ska göra det eller inte.

Kallar in Krafth

Erik Hamrén bekräftade samtidigt att Isaas Kiese-Thelin startar på topp tillsammans med John Guidetti innan Thelin, som bara är EM-reserv, lämnar truppen i nästa vecka. Även på andra positioner blir det förändringar.

I brist på vänsterbackar får Jimmy Durmaz och Sebastian Larsson varsin halvlek som vänsterback mot Slovenien. Durmaz inleder i backlinjen och Larsson på högermittfältet innan duon byter rakt av till andra halvlek. Samtidigt kallas Bolognas Emil Krafth in som ytterligare en backreserv till matchen då Mikael Lustig haft problem med en fot och Hamrén hoppas slippa använda Martin Olsson som dras med ljumskproblem.

- Vi har tunt i backlinjen eftersom två spelar match i dag med Köpenhamn plus Martin Olsson som inte riktigt är hundra. Han är med på bänken men min förhoppning är att han inte ska ha speltid i morgon för att ge honom några dagar till.

På mittfältet ersätter Pontus Wernbloom den tidigare ryggskadade Albin Ekdal centralt.

Källa - 2016-05-29 12:39

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+