Nytt stort porträtt av Zlatan

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Nytt stort porträtt av Zlatan - Yousif Akar kommer ursprungligen från Irak och är utbildad konstnär. Idag är han bosatt i Malmö och har haft flera olika konstutställningar. Idén till det stora Zlatan-porträttet kom efter hans senaste utställning "Faces".

- Jag målade porträtt av kändisar från hela världen. Allt från Nelson Mandela till Michael Jackson och även kändisar från Irak. Ett av dessa porträtt var av Zlatan och det blev väldigt populärt, säger han.

Konstnären ville göra något av sina gamla tavlor från tidigare utställningar. Han tog därför 30 av sina gamla verk och satte ihop dem till en enda stor tavla. Yousif Akar funderade länge på vad han skulle måla för motiv.

- Jag ville måla någon med invandrarbakgrund som blivit mycket känd i Sverige, som har gjort något fint. Då tänkte jag på Zlatan. Han är känd och nästan alla tycker om honom.

Yousif målade tavlan hemma hos en vän eftersom det var för trångt att arbeta i hans egen lägenhet.

- Jag jobbade med porträttet två dagar i veckan mellan tio på kvällen och fyra på morgonen. Jag fick måla på golvet eftersom det inte fanns en tillräckligt stor vägg att måla på.

Idag hänger tavlan, som är 3x4 meter, hemma hos Yousif som väntar på att få ställa ut den.

- Det är den första stora tavlan jag målat i Sverige. Jag ska nog försöka måla av fler svenska kändisar. Kanske Alfred Nobel.

Källa - 2017-01-04 10:00

Liknande nyheter

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 5. Zlatan senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Zlatan senaste nytt

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+