Pontus Jansson Mer öppet och en annan jargong i landslaget

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Pontus Jansson Mer öppet och en annan jargong i landslaget - När Malmö FF gjorde sitt sista träningspass före hemmapremiären mot Sundsvall smet Leedsproffset och förre MFF:aren Pontus Jansson runt i korridorerna på sin gamla hemmaarena.

Han var hemma i stan för att förberedda sommarens stora händelse för egen del - bröllopet med sambon Åsa.

- Det var min idé. Jag friade till henne före EM för ett år sedan. Sedan dess har vi planerat bröllopet. Det suger verkligen pengar, men det kändes som om det var dags.

Bröllopet blir på Örenäs slott utanför Landskrona vilket han ler snett åt och konstaterar:

- Mitt i fiendeland, men vi hittade inget annat slott.

Han fick snacka en hel del med lagkamraterna i Malmö FF under måndagen, men missar hemmapremiären i morgon. Hans ledighet från Leeds sträcker sig bara till tisdag och har hunnit med de bröllopsbestyr som fanns på programmet.

- Jag reser hem redan ikväll. Jag får se den hemma från Leeds istället, sa han.

Leeds tog en ny seger i ligan i helgen och har i stort sett lagt beslag på en av playoffplatserna till Premier League.

Playoff-spelet spelas mellan fyra främsta efter ettan och tvåan i ligan. Spelet avgöra med en final som spelas på Wembley.

- Det är nästan så att man vill gå den vägen istället. Wembley tar väl in 90 000 och Leeds kommer säkert att köpa upp 80 000 av de biljetterna. Så galet är trycket just nu i Leeds.

Sedan han anslöt till det brittiska laget från italienska Torino i höstas har det varit en enda lång succé. Han har fått supportrarnas kärlek med sånger och tv-spel och även tagits ut i allstar-laget.

- Sångerna har varit grymt och en jäkla ära. Den det har nog varit mer folk i min omgivning som har reflekterar över det. När jag är inne i bubblan så reflekterar jag inte riktigt över det.

- Själv tycker jag att det var större när jag hade en sång här hemma på Stadion. Det var en annorlunda känsla. Det var mer hemma. Allt utomlands känner jag bara som en bonus sedan kommer jag vända hem och sluta cirkeln. Så har jag tänkt sedan dag ett.

Han har alltid varit tydlig med kärleken till Malmö och MFF och han hoppas att han också ska vara välkommen tillbaka.

- Det är det jag vill och som jag tror att alla vill - de som jag växt upp med, vänner och familj. Jag hoppas att Malmö vill ha mig också.

Han lämnade Malmö FF samtidigt som laget klev in i första Champions League-slutspelet. I dag berömmer han klubben för hur den har agerat med alla miljonerna på banken.

- Det känns skönt att de agerat rätt med pengarna, säger han och lyfter fram satsningarna på organisationen och inte dyra nyförvärv.

- Daniel Andersson har säkert en viktig roll i det och ska han ha all eloge för. Det är klart att de är viktigt med spelarna på planen, men där tycker jag att de redan har ett bra lag och kan prioritera andra saker också. Där tycker jag att MFF är mer i framkant än både Torino och Leeds.

Händer det att du längtar hem i bland?

- Väldigt ofta. Ibland är det mer som supporter som jag längtar hem för att få sjunga på läktaren. Mina kompisar var på premiären och jag var med och sjöng på telefon hemma i Leeds. Den sidan saknar jag ibland.

Han har sett över spelschemat för våren och räknar med att se någon match på plats. Jönköping den 3 juni tycker han verkar ligga bra till.

- Jag kanske inte kommer skrika som en galning, men jag har inga problem alls med att stå i klacken. Den jargongen som finns där har jag saknat väldigt mycket.

Det nya kontraktet med Leeds gäller från och med 1 juli och sträcker sig tre år framåt.

- Jag har sagt att jag vill gå till Premier League med Leeds och det är den enda planen som jag har haft. Åren bara går och går och jag blir äldre och jag blir 26 år nu. Det har funkat bra både i klubblaget och i landslaget. Vi får väl börja slussa ut den där Granqvist - han är väl det enda problemet, säger han och skojar om vännen som också är en konkurrent i landslaget.

- Vi brukar skoja om det. Han får tåla det.

I den senaste landskampen mot Vitryssland fick han starta i backlinjen i Victor Nilsson Lindelöfs frånvaro.

Pontus Jansson var tydlig med kritiken efter Sveriges EM-misslyckande i somras. Nu berättar att det är en annorlunda stämning i landslaget

- Det är mer öppet och en annan jargong i landslaget. Jag hade inga problem innan när Zlatan var med, men han suger ut mer kraft ur rummen. Det är lite annorlunda och det handlar nog också om Janne Andersson.

Han lovordar den nye förbundskaptenen som han tycker är en starkt bidragande orsak till landslagets framgång under hösten.

- Han är en i gruppen på ett bra sätt. Alla har respekt för honom som vår tränare, men han kan passa in i gruppen och skämta också. En härlig karaktär.

Bröllop och nya landskamper väntar i juni, men innan dess ska playoffet avgöras och Pontus Janssons närmaste fotbollsframtid i England avgöras.

29 maj spelas playoff-finalen på Wembley. En stor upplevelse men inte den största, enligt mittbacken.

- Det hade varit stort, men det är svårt att reflektera över saker som inte har hänt. Guldet med Malmö 2013 tror jag alltid kommer att stå överst. Det guldet kände jag att jag var bidragande till.

Källa - 2017-04-10 15:09

  Mest läst:
 1. Zlatan senaste nytt
 2. Zlatan senaste nytt
 3. Zlatan senaste nytt
 4. Zlatan senaste nytt
 5. Zlatan ibrahimovic senaste nytt
 6. Zlatan senaste nytt
 7. Zlatan senaste nytt
 8. Zlatan senaste nytt
 9. Zlatan senaste nytt
 10. Fotbollsgalan Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, känd svensk fotbollsspelare som gång på gång visar med sin skicklighet att han är en av dom största i världen. Han är också känd för sin raka attityd och för att han säger vad han tycker. Zlatan föddes 1981 i Malmö och började sin fotbollskarriär som femåring då han började i Malmö BI. 1994 blev han värvad till Malmö FF och därefter har han spelat i flera stora fotbollslag, Ajax, Inter, Juventus, Milan, Barcelona och sist Paris Saint-Germain (PSG). Nu klar för engelska klubben Manchester United.
Twitter Facebook Google+