Proffskollen Se Mehmetis första ligamål

Senaste nyheterna om Zlatan Ibrahimovic

Proffskollen Se Mehmetis första ligamål - Hur går det för utlandsproffsen med Malmöförflutet? Varje måndag listar Sydsvenskan det du behöver veta om helgen som gick.

• Första målet för Stabaek i onsdags när Korsvoll besegrades med 4-1 i cupens första omgång. Första ligamålet på söndagen och med det räddade Agon Mehmeti en poäng borta mot Sarpsborg. Den förra MFF-anfallaren slog till direkt efter sidbytet och fixade 1-1 med en nick efter inspel från kanten.

Zlatan Ibrahimovic, Paris SG 27 matcher/32 mål
Zlatan Ibrahimovic firar sitt andra mål mot Caen.
Bild: ICON SPORT

• PSG och Zlatan har kanske inte skakat av sig besvikelsen efter att ha åkt ur Champions League, men laget fortsätter att vinna i ligan och Zlatan fortsätter att göra mål. Två stycken i 6-0-segern mot Caen innebär att han är uppe i 32 ligamål och slagit sitt personliga rekord för en säsong.

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 7 matcher/0 mål

• Första ligamatchen från start sedan oktober förra året, men ingen lycka för Isaac Kiese Thelin. Förlust hemma mot Angers, 1-3, och utbytt mitt i andra halvlek.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 6 matcher/1 mål

• Hoffenheim tog nya viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt via 2-1 hemma mot fyran Hertha Berlin. Jiloan Hamad fortsatt utanför matchtruppen.

Miiko Albornoz, Hannover 19 matcher/0 mål

• Albornoz på bänken när Hannover vann hemma mot Borussia Mönchengladbach, 2-0. Men loppet är i praktiken kört för Bundesligas jumbo. Fyra omgångar kvar och tolv poäng upp till säker mark, tio poäng till kvalplatsen.

Emil Forsberg, Leipzig 28 matcher/6 mål

• 0-1 hemma mot Sandhausen i helgen var en rejäl missräkning för serietvåan, men Bundesliga är inom räckhåll. Med fyra omgångar kvar är frågan är bara om Leipzig går upp direkt, eller får kvala. Frågan är också om Emil Forsberg finns kvar i Tyskland nästa säsong. Rykten placerar honom i både Liverpool och Everton.

Nikola Djurdjic, Fortuna Düsseldorf 11 matcher/2 mål

• Andra raka förlusten, nu 1-3 borta mot Greuther Fürth, och det blir ett tajt race för att hänga kvar i Bundesliga 2. Just nu är laget på säker mark, men bara en poäng från kvalplats. Nikola Djurdjic gnuggar på som ensam toppforward.

Nilla Fischer, Wolfsburg 18 matcher/0 mål
Ramona Bachmann, Wolfsburg 15 matcher/3 mål

• Wolfsburg trummar på i bakvattnet av suveräna serieledarna Bayern München. 2-0 hemma mot Bayer Leverkusen var fjärde raka segern för serietvåan. Alexandra Popp satte båda målen i slutet av första halvlek.

Filip Helander, Verona 22 matcher/2 mål
Filip Helander.
Bild: INSIDEFOTO

• Jumbon Verona allt närmare serie B efter helgens hemmaförlust mot Frosinone, 1-2, trea från slutet i tabellen. Filip Helander utbytt redan i 21:a minuten, drabbad av hjärnskakning efter en kollision.

Pontus Jansson, Torino 4 matcher/0 mål

• 1-0 borta mot Bologna efter straffmål på stopptid av Andreas Belotti. Pontus Jansson utanför truppen i förra matchen på grund av lårproblem, inte med nu heller.

Stephanie Öhrström, Verona 10 matcher/20 insläppta mål

• Verona fick slita för att besegra Riviera di Romagna borta, 3-2. Med det roterande målvaktssystemet i laget var det Stephanie Öhrström som fick sitta på bänken denna gång.

Lisa Ek, Fiorentina 16 matcher/0 mål

• Fiorentina har bestämt sig för att haka på topplagen. Viktig 4-1-seger i helgen borta mot Vittorio Veneto. Lisa Ek har startat sexton av sjutton ligamatcher, utbytt med kvarten kvar i den här matchen.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 8 matcher/6 insläppta mål; Erik Johansson, FC Köpenhamn 8 matcher/0 mål; Magnus Eriksson, Brøndby 21 matcher/1 mål

• Bäst i Köpenhamn och bäst i Danmark. Robin Olsen höll nollan och Erik Johansson höll rent när serieledarna FCK vann derbyt mot Brøndby med 2-0. Magnus Eriksson bänkad hela matchen.

Simon Kroon, Sønderjyske 7 matcher/0 mål

• Sønderjyske slår vakt om andraplatsen i ligan efter 2-1 borta i toppmötet med trean Aalborg. Simon Kroon från start, utbytt tio minuter efter sidbytet.

Behrang Safari, Basel 17 matcher/0 mål

• Målkalas borta mot St Gallen, 6-0, Behrang Safari spelade första halvlek. Ligaguldet snart hemma i praktiken. Leder ligan med arton poängs marginal till tvåan Young Boys med åtta omgångar kvar att spela.

Daniel Larsson, Gaziantepspor 26 matcher/4 mål

• Daniel Larssons turkiska klubb fortsätter att gå dåligt just nu. 1-4 borta mot Istanbul Basaksehir var sjätte raka utan seger och tredje raka förlusten.

Jimmy Durmaz, Olympiakos 24 matcher/7 mål

• Jimmy Durmaz fick hoppa in sista halvtimmen när redan klara mästarna Olympiakos rundade av säsongen med att slå Kalloni hemma med 5-0 i sista omgången.

Ola Toivonen, Sunderland 12 matcher/0 mål

• Tre tunga poäng i bortamötet med Norwich, 3-0, ännu en match på bänken för Ola Toivonen.

Alex Nilsson, Tarxien Rainbows 9 matcher/3 mål

• Tredje raka förlusten för mittenlaget, 0-1 mot Mosta, Alex Nilsson mållös igen.

Ricardinho, Qabala 12 matcher/0 mål

• Spelade hela matchen när Qabala tog tre viktiga poäng via 2-0 hemma mot Revan. Femma i tabellen nu med vittring på trejdeplatsen som ger Europaspel.

Källa - 2016-04-18 11:29